Ελλάδα

Περιφέρεια Αττικής: Εξασφάλισε χιλιάδες θέσεις σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Περιφέρεια Αττικής: Εξασφάλισε χιλιάδες θέσεις σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς
Περιφέρεια Αττικής: Με τον τρόπο αυτό, συμβάλλει στην αύξηση της απασχόλησης σε άτομα που ανήκουν σε οικογένειες με εισοδήματα κάτω του ορίου της φτώχειας.

Η Περιφέρεια Αττικής, μέσω του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, εξασφαλίζει θέσεις σε δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς αλλά και βρεφονηπιακούς σταθμούς ολοκληρωμένης φροντίδας και παιδικούς Σταθμούς στην Αττική.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί και στέκεται στο πλευρό των γονέων»

Αφορά 13.869 ωφελούμενους για τη σχολική χρονιά 2020 – 2021 ενώ η διάθεση της θέσης θα πραγματοποιείται προς το κάθε ωφελούμενο άτομο μέσω «αξίας τοποθέτησης» (voucher) του παιδιού του, το οποίο θα δοθεί μετά από ανοικτή πρόσκληση που θα εκδώσει η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί και στέκεται στο πλευρό των γονέων. Αξιοποιώντας τους πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, συμβάλλουμε καθοριστικά στο να μη νιώσει κανένας γονιός αβοήθητος, εξασφαλίζοντας, σε όσους έχουν ανάγκη, θέσεις σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς για τα παιδιά τους», δήλωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Ο προϋπολογισμός των πράξεων που αφορούν στην εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής για το σχολικό έτος 2020 – 2021, ανέρχεται σε 14,15 εκατομμύρια ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 9 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» 2014 – 2020.

Τον Ιούλιο ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις επιδοτούμενες θέσεις νηπίων και παιδιών 

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή 17 Ιουλίου, ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για τις επιδοτούμενες θέσεις νηπίων και παιδιών στους παιδικούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ για το νέο σχολικό έτος. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος αποτελεί εξ ολοκλήρου δημόσια δαπάνη και ανέρχεται σε 279 εκατομμύρια ευρώ. Η διαδικασία υποβολής θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 5 Αυγούστου.

Σημειώνεται ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εργαζόμενες/οι (μισθωτές/οι ή αυτοαπασχολούμενες/οι) και οι άνεργες/οι. Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή, οικονομική κατάσταση (οικογενειακό εισόδημα) και η κατάσταση απασχόλησης. Εξαιρούνται των ανωτέρω περιορισμών (ύψος οικογενειακού εισοδήματος, κατάσταση απασχόλησης και οικογενειακής κατάστασης) τα προς φιλοξενία ΑμεΑ. Οι ενδιαφερόμενες/οι εφόσον επιλεγούν, λαμβάνουν «Αξία Τοποθέτησης» (voucher) προκειμένου οι ίδιες/οι να επιλέξουν το Φορέα/Δομή που επιθυμούν να φιλοξενηθεί το τέκνο τους.

Εξαιρούνται οι τακτικοί και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και υπάλληλοι, οι μόνιμοι και Αορίστου Χρόνου των Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού) και των Ν.Π.Δ.Δ. αυτών, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση μόνο για τις κατηγορίες των θέσεων β3 και δ. Το σύνολο των ωφελούμενων που δύνανται να υποβάλλουν αίτηση για τις κατηγορίες των θέσεων Β3 και Δ του άρθρου 5, εξαιρούνται των περιορισμών αναφορικά με το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος, την κατάσταση απασχόλησης ή/και εργασιακής σχέσης και οικογενειακής κατάστασης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments