Διεθνή

Αυτός είναι ο κινηματογράφος, που προσφέρει ρομαντζάδα και αντιστέκεται και στον κορωνοϊό

Αυτός είναι ο κινηματογράφος, που προσφέρει ρομαντζάδα και αντιστέκεται και στον κορωνοϊό
Η πιο αποτελεσματική λύση για την τήρηση των αποστάσεων.

Η πανδημία του κορωνοϊού και ειδικά ο αριθμός των κρουσμάτων που αυξάνεται καθημερινά σε πάρα πολλές χώρες, έχουν θέσει νέους κανόνες στην καθημερινότητα των πολιτών. Η χρήση μάσκας και όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και η τήρηση των αποστάσεων είναι μαζί με το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών τα όπλα απέναντι στη διασπορά του φονικού ιού.  Ο κορωνοϊός όσο και αν έχει επηρεάσει τις ζωές μας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να επηρεάσει το πνεύμα μας και την ανάγκη για διασκέδαση. Και λέγοντας διασκέδαση δεν εννοούμε πάρτι αλλά σινεμά και θέατρο.

Έτσι, στο καταπράσινο πάρκο La Villette, στο τμήμα του ποταμού Σηκουάνα που διατρέχει το πάρκο, έχει στηθεί ο πλωτός κινηματογράφος Cinéma sur l’Eau δηλαδή σινεμά στο νερό, όπου οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν την προβολή της ταινίας μέσα σε μικρές βάρκες κάτω από τον καλοκαιρινό παριζιάνικο νυχτερινό ουρανό.

Η χωρητικότητα των πλωτών μέσων είναι από 2 έως 6 άτομα, ενώ υπάρχουν και κάποιοι λίγοι τυχεροί όμως θεατές που μπορούν να παρακολουθήσουν τις προβολές καθισμένοι σε κάποιο από τα 150 παγκάκια που βρίσκονται στην απέναντι όχθη.

Με αυτό τον τρόπο εκτός από την ρομαντική όψη από την οποία μπορεί κανείς να το δει, τηρούνται και τα μέτρα κοινωνικής απόστασης για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού που έχει επιβάλλει η πανδημία του covid-19 Το πλωτό θερινό σινεμά εγακινίασε την έναρξη του ετήσιου προγράμματος Paris Plages, που δημιουργεί προσωρινές παραλίες στη γαλλική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.  Όσο για το πρόγραμμα; Αυτό περιλαμβάνει δύο ταινίες: την προβολή της γαλλικής κωμωδίας του 2018«Le Grand Bain», αλλά μία ταινία μικρού μήκους που λέγεται «A Corona Story».

Να επισημάνουμε ότι οι θερινοί κινηματογράφοι αποτελούν δυνατά hot spots στη διασκέδαση των Παριζιάνων και ανθίζουν στις  τέσσερις γωνιές της πρωτεύουσας του Παρισιού έπειτα και από το πρόσφατο επίσημο άνοιγμά τους. Όμως το Paris Plages πήγε ένα βήμα πιο μπροστά την μαγεία της ψυχαγωγίας, με την δημιουργία του πρώτου πλωτού κινηματογράφου στις όχθες του Σικουάνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments