Lifestyle

Αυτός είναι ο σωσίας του Αλέξη Τσίπρα

Αυτός είναι ο σωσίας του Αλέξη Τσίπρα
Η φυσιογνωμία του είναι σχεδόν πανομοιότυπη με του πρώην πρωθυπουργού.

Είναι 42 ετών και αν τύχει ποτέ να τον δεις στο δρόμο θα τον μπερδέψεις σίγουρα με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο λόγος για τον άσσο των πολεμικών τεχνών Lyoto Machida ο οποίος μοιάζει εκπληκτικά με τον πρώην πρωθυπουργό. Τουλάχιστον όσον αφορά τη φυσιογνωμία γιατί δεν γνωρίζουμε εάν γνωρίζει κάποιου είδους πολεμική τέχνη.

Ο Lyoto γεννήθηκε στο Σαλβαδόρ της Βραζιλίας. Εκπαιδεύτηκε από τον πατέρα του Σοτοκάν Γιοσίζο Μάτσιντα, ο οποίος είχε μετακομίσει στη Βραζιλία σε ηλικία 22 ετών, όπου παντρεύτηκε την μητέρα του Lioto Άννα Κλαούντια με ρίζες από Πορτογαλία και Ιταλία. Άρχισε να εκπαιδεύεται στο καράτε από 3 ετών ενώ σε ηλικία 13 ετών είχε κερδίσει μαύρη ζώνη.

Παράλληλα σε ηλικία 8 ετών ξεκίνησε εκπαίδευση στο σούμο ενώ σε ηλικία 16 ετών άρχισε να μαθαίνει τα μυστικά της πυγμαχίας. Ταξίδεψε στην Ταιλάνδη όπου έμαθε την πολεμική τέχνη Muay Thai. Ήρθε δεύτερος στο πρωτάθλημα σούμο Βραζιλίας στο τμήμα των 115 κιλών το 2000. Μαζί με τον αδερφό του Chinzo αγωνίστηκαν σε τελικό ενός τουρνουά καράτε με τον Chinzo να αποκτά μια ουλή από χτύπημα στο μάγουλο. Ο Lyoto έχει ακόμη δυο αδέρφια με τον έναν να είναι δημοσιογράφος.

Το 2016 όπου το ντόπινγκ «χτύπησε» και το UFC, ο Lyoto διαπιστώθηκε ότι έχει κάνει χρήση απαγορευμένης ουσίας με αποτέλεσμα να ακυρωθεί ο αγώνας που ήταν προγραμματισμένος με τον Νταν Χέντερσον, ένας αγώνας ο οποίος ενδεχομένως να ήταν και ο τελευταίος στην καριέρα του. Ο βραζιλιάνος μαχητής βρέθηκε «θετικός» σε χρήση διεγερτικής ουσίας η οποία συγκαταλέγεται στη λίστα των απαγορευμένων της αμερικανικής υπηρεσίας αντιντόπινγκ αλλά και της WADA.

Ενώ το 2018 σαν «βόμβα» έσκασε στον χώρο των ΜΜΑ η απόφαση του να αποχωρήσει από το UFC για να αγωνίζεται πλέον στο Bellator. Ο ίδιος εξήγησε την απόφασή του αυτή με μια ανάρτησή του στο προφίλ του instagram. «Το συμβόλαιό μου με το UFC ολοκληρώθηκε και τώρα αποφάσισα να πάω σε ένα νέο σπίτι. Το Bellator είναι ένα ΜΜΑ event το οποίο είναι αρκετά ανοδικό στις ΗΠΑ», ανέφερε αρχικά ο Ματσίντα και συνέχισε: «Είμαι ευγνώμων για όλα όσα έγιναν με εμένα στο UFC. Είμαι χαρούμενος για όσα έζησα. Πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις σε αλλαγές. Έτσι σκέφτομαι», έγραψε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments