Ελλάδα

ΑΑΔΕ: Εντοπίσθηκε μεγάλο φορτίο κοκαΐνης σε κοντέινερ με μπανάνες

ΑΑΔΕ: Εντοπίσθηκε μεγάλο φορτίο κοκαΐνης σε κοντέινερ με μπανάνες
ΑΑΔΕ: Το φορτίο προερχόταν από τη Νότια Αμερική και είχε προορισμό χώρα των δυτικών Βαλκανίων.

Έλεγχοι του τμήματος δίωξης λαθρεμπορίου των τελωνείων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ανέδειξαν σημαντική υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών και συγκεκριμένα κοκαΐνης.

Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, μέσω του συστήματος ανάλυσης κινδύνου επιλέχτηκε να ελεγχθεί με το σύστημα X-Ray κοντέινερ, που είχε δηλωθεί ότι περιέχει μπανάνες. Το φορτίο προερχόταν από τη Νότια Αμερική και είχε προορισμό χώρα των δυτικών Βαλκανίων.

Το σύστημα εντόπισε ύποπτο υλικό και έγινε φυσικός έλεγχος, κατά τον οποίο με τη βοήθεια του ειδικού σκύλου ανιχνευτή με το όνομα Axel, εντοπίστηκαν 60 πακέτα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 70,5 κιλών. Τα ναρκωτικά ήταν επιμελώς κρυμμένα στον εσωτερικό χώρο του κοντέινερ και συγκεκριμένα στα ψυκτικά μηχανήματα. Ήδη έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά και διενεργείται προανάκριση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΑΑΔΕ ξεσκεπάζει κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ξεσκεπάζει κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών. Το φθινόπωρο του 2019, σημαντικό «χτύπημα» σε μεγάλο διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, επέφεραν οι διωκτικές αρχές της χώρας, καθώς εντόπισαν μπανάνες από το Εκουαδόρ με κοκαΐνη, οι οποίες έφθαναν σε Πειραιά – Θεσσαλονίκη και Αλβανία.

Τουλάχιστον 700 κιλά κοκαΐνης μέσα σε φορτίο με μπανάνες εντόπισαν στελέχη του Λιμενικού και της Αστυνομίας σε κοινή επιχείρηση που έκαναν στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά. Οι έμποροι είχαν καλύψει την ποσότητα «μαμούθ» κάτω από μπανάνες, η οποία και εντοπίστηκε από τις αρμόδιες Αρχές.

Όλα ξεκίνησαν όταν στις αρχές του περσινού καλοκαιριού τόσο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης όσο και στο λιμάνι του Πειραιά εντοπίστηκαν δεκάδες ύποπτα κοντέινερς από το Εκουαδόρ φορτωμένα με μπανάνες, τα οποία όμως στο σύστημα ψύξης είχαν κρυμμένες μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης.

Έπειτα από συνεννοήσεις που είχαν οι ελληνικές Αρχές δίωξης ναρκωτικών με Αλβανούς συναδέλφους τους, έστειλαν τα δυο «κουτιά», με τις μπανάνες και την κόκα στο λιμάνι του Δυρραχίου. Οι αστυνομικοί είχαν φροντίσει τα πακέτα της κοκαΐνης που ήταν κρυμμένα στο σύστημα ψύξης να τα γεμίσουν με ρύζι και ζάχαρη, καθώς ήδη το φορτίο με τα ναρκωτικά είχε κατασχεθεί στην Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments