Πολιτική

Την επαναφορά του sms και το ενδεχόμενο τοπικών λοκντάουν εξετάζει η κυβέρνηση

Την επαναφορά του sms και το ενδεχόμενο τοπικών λοκντάουν εξετάζει η κυβέρνηση
Κορωνοϊός μέτρα: Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων προβληματίζει την κυβέρνηση που εξετάζει αν θα χρειαστεί να λάβει πρόσθετα μέτρα. Στο τραπέζι επανέρχεται η αποστολή sms και το ενδεχόμενο τοπικών λοκντάουν. Συσκέψεις μεταξύ Κικίλια, Χαρδαλιά και Τσιόδρα θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων ανησυχεί την κυβέρνηση που φαίνεται να εξετάζει νέα περιοριστικά μέτρα προκειμένου να ανακόψει την εξάπλωση της επιδημίας. Ήδη σήμερα συναγερμός έχει σημάνει στη Βόρεια Ελλάδα με νέα κρούσματα να επιβεβαιώνονται σε Καβάλα, Θεσσαλονίκη και Βόλο, ενώ άκρως ανησυχητικός είναι ο απολογισμός της τελευταίας μέρας με 78 κρούσματα και 3 θανάτους, με την κυβέρνηση να παραμένει σε επιφυλακή και εγρήγορση για τη λήψη και επιπλέον μέτρων για να φρενάρει την εκτόξευση κρουσμάτων κορονοϊού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σπύρου Μουρελάτου για το Οpen, για να προλάβει τα χειρότερα τρέχει η κυβέρνηση, με δύο ορόσημα πολύ σημαντικά: τον Δεκαπενταύγουστο και την επανέναρξη των σχολείων αρχές Σεπτεμβρίου. Δεν αποκλείεται αν η κατάσταση συνεχιστεί έτσι μετά τον Δεκαπενταύγουστο να υπάρξει επαναφορά των sms και των τοπικών λοκντάουν.

Είναι σαφές πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει σε ύψιστη επιφυλακή την κυβέρνηση, τα συναρμόδια υπουργεία και τον κρατικό μηχανισμό. Όπως αναφέρει το ethnos.gr αρχής γενομένης από την προσεχή Δευτέρα 3 Αυγούστου θα πραγματοποιείται τρεις φορές τηλεδιάσκεψη υπό τον ίδιο με τη συμμετοχή των Βασίλη Κικίλια, Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκου Χαρδαλιά.

Οι τηλεδιασκέψεις θα πραγματοποιούνται και εντός του Αυγούστου. Μια φορά την εβδομάδα και εάν χρειαστεί και περισσότερο θα συνεδριάζει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, για να επαναξιολογείται συνεχώς η κατάσταση, ενώ τα αποτελέσματα θα αξιολογηθούν λίγες ημέρες μετά τον Δεκαπεντάυγουστο.

Επαναφορά sms και τοπικών λοκντάουν

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του OPEN η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να λάβει οποιοδήποτε πρόσθετο περιοριστικό μέτρο χρειαστεί, προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στην κοινότητα. Σε πρώτο πλάνο είναι οι ευπαθείς ομάδες, και εδώ εφόσον ισχύσει το άσχημο σενάριο αύξησης κρουσμάτων εξετάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η επαναφορά των SMS στο 13033, δηλαδή περιορισμός στην κυκλοφορία, ενώ σε δεύτερο χρόνο εξετάζονται και τοπικού χαρακτήρα lockdown στο μοντέλο του Εχίνου στην Ξάνθη.

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη

Τις τελευταίες μέρες υπάρχει μια έξαρση στα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας. Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει η Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα η Θεσσαλονίκη. Αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα από την εφημερία της Παρασκευής, 31 Ιουλίου, στο Ιπποκράτειο. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ενημέρωση ΠΟΕΔΗΝ προσήλθαν στην εφημερία και εξετάστηκαν 100 ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μισά από αυτά ήταν ήδη γνωστά από τον γάμο που έγινε στην περιοχή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments