Ελλάδα

Αντωνία 15χρονη: Βρέθηκε στα Σπάτα – Την αναζητούσαν από 20 Ιουλίου

Αντωνία 15χρονη: Βρέθηκε στα Σπάτα – Την αναζητούσαν από 20 Ιουλίου
Αντωνία 15χρονη: Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για τη νεαρή κοπέλα που αγνοούνταν από τις 20 Ιουλίου. Το χαμόγελο του παιδιού σε ανακοίνωσή του γνωστοποίησε ότι το κορίτσι εντοπίστηκε στα Σπάτα και είναι καλά στην υγεία του.

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για τη 15χρονη Αντωνία και την οικογένειά της, καθώς η κοπέλα βρέθηκε σώα στην περιοχή των Σπάτων. Από τις 20 Ιουλίου είχε δηλωθεί η εξαφάνισή της αλλά ευτυχώς το κορίτσι είναι καλά στην υγεία του.

Τι ανακοίνωσε το «Χαμόγελο του παιδιού»

«To Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται κοντά στην Αντωνία Π. και την οικογένειά της για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τη βοήθεια των ΜΜΕ, των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά παιδιά τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Λίγα λόγια για το Χαμόγελο του παιδιού

Το Χαμόγελο του παιδιού είναι εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που λειτουργεί στην Ελλάδα, με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και την αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων τους.

Η δράση του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη φιλοξενία παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο, την τηλεφωνική υποστήριξή τους, προγράμματα συμβουλευτικής και κοινωνικής ένταξής του, την ενίσχυση οικογενειών που τελούν σε ένδεια, καθώς και τη διοργάνωση εκστρατειών ενημέρωσης ή πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων.

Το «χαμόγελο του παιδιού» ιδρύθηκε από τον Κώστα Γιαννόπουλο προσπαθώντας να εκπληρώσει το όνειρο του γιού του Ανδρέα, που έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο, σε ηλικία μόλις 10 ετών. Ο Ανδρέας στις 9 Νοεμβρίου 1995, γράφοντας στο ημερολόγιο του κι ενώ τους τελευταίους 18 μήνες έδινε τη δική του μάχη για τη ζωή, είχε εκφράσει την επιθυμία του να δημιουργηθεί ένας σύλλογος, ο οποίος θα προσπαθούσε να φέρει το χαμόγελο σε όλα τα παιδιά. svg%3E

Πιο συγκεκριμένα το χαμόγελο του παιδιού δραστηριοποιείται σε:

  • φροντίζοντας παιδιά σε νοσοκομεία,
  • προσφέροντας δημιουργική απασχόληση στα νοσοκομεία Παίδων,
  • διατηρώντας κέντρα στήριξης παιδιού και οικογένειας,
  • λειτουργώντας εθελοντικό δημιουργικό εργαστήριο,
  • διοργανώνοντας παζάρια και εκθέσεις,
  • παρέχοντας διοικητική και γραμματειακή υποστήριξη για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων του οργανισμού,
  • λειτουργώντας «τα Σπίτια» φροντίδας παιδιών,
  • οργανώνοντας δράσεις όπως αυτή του «Yousmile.gr» με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών και των οικογενειών τους σε διάφορα θέματα που αφορούν τα δικαιώματα των παιδιών,
  • διατηρώντας την «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056 για τα Παιδιά», το γνωστό Amber Alert Hellas,
  • προσελκύοντας και συντονίζοντας πλήθος ανθρώπων που προσφέρουν εθελοντική εργασία τόσο σε ατομικό επίπεδο και βάση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, όσο και σε εταιρικό-συλλογικό επίπεδο στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με τη μορφή χορηγιών και δωρεών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments