Ελλάδα

Καβάλα κορωνοϊός: Η ανακοίνωση της εταιρίας με τα 24 κρούσματα

Καβάλα κορωνοϊός: Η ανακοίνωση της εταιρίας με τα 24 κρούσματα
Καβάλα κορωνοϊός: Η εταιρία κρεάτων στην οποία εικοσιτέσσερις εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ο Covid - 19 δεν μεταδίδεται μέσω των τροφίμων και σημειώνει ότι θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο.

Μεγάλη ανησυχία στον νομό της Καβάλας με τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού. Χθες ο ΕΟΔΥ εντόπισε 24 θετικά κρούσματα σε εργοστάσιο επεξεργασίας κρεάτων. Όλα τα κρούσματα αφορούσαν εργαζόμενους. Η εταιρία εξέδωσε ανακοίνωση προσπαθώντας να καθησυχάσει τους πολίτες, υπενθυμίζοντας ότι ο Covid – 19 δεν μεταδίδεται μέσω των τροφίμων.

Η εταιρεία στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι «ο ιός δεν μεταδίδεται από τα τρόφιμα προς τους καταναλωτές» και παράλληλα, γνωστοποιεί πως «θα επαναλειτουργήσουμε με απόλυτη ασφάλεια μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν», όπως αναφέρεται και στο δημοσίευμα του kavalapost.gr.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

«H βιομηχανική μονάδα της εταιρίας Θεμιστοκλής Χατζηγαβριηλίδης ΑΕ, με 40 χρόνια στον κλάδο της επεξεργασίας κρέατος, έδρα την Καβάλα και 130 άτομα προσωπικό, πιστή στις αρχές της, έναντι των εργαζομένων και των πελατών, λόγω εμφάνισης κρουσμάτων Covid-19 ανέστειλε την λειτουργία της.

Με τη γνωστοποίηση των 2 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων η εταιρία διενήργησε με πρωτοβουλία της, ελέγχους σε όλο το προσωπικό σε ιδιωτικό εργαστήριο. Συμμορφούμενη δε με της οδηγίες της Δ/νης Υγείας Καβάλας, εκτέλεσε απολύμανση όλων των χώρων και τμημάτων των εγκαταστάσεων, τόσο διοικητικών όσο και παραγωγικών καθώς και των μονάδων κλιματισμού στα αντίστοιχα τμήματα.

Μετά την σημερινή ανακοίνωση του συνόλου των αποτελεσμάτων των ελέγχων, η εταιρία προχώρησε σε αναστολή των εργασιών της.

Γνωρίζοντας ότι η αναστολή της λειτουργίας δημιούργησε μεγάλη αναταραχή στην εφοδιαστική αλυσίδα που λόγω των συνθηκών, έχει πληγεί και ο Νομός Καβάλας αλλά η βασική προτεραιότητα παραμένει η υγεία των ανθρώπων της.

Επισημαίνουμε ότι ο ιός SARS-CoV-2 δεν μεταδίδεται από τα τρόφιμα προς τους καταναλωτές. Επίσης ο έλεγχος του προσωπικού συμβάλλει στον περιορισμό της διασποράς του ιού στην κοινότητα.

Η επαναλειτουργία της εταιρίας θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη ασφάλεια μόλις οι συνθήκες το επιστρέψουν.

Ευχή μας είναι σύντομα να βρεθεί το εμβόλιο κατά του ιού και να επανέλθει η ανθρωπότητα σε κανονικούς ρυθμούς».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας

Σε ανακοίνωση είχε προχωρήσει χθες ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας πριν ακόμα γίνουν γνωστά τα κρούσματα στο εργοστάσιο, δηλώνοντας την ανησυχία του και καλώντας τους πολίτες να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας (ΙΣΚ) με ανακοίνωση του συστήνει προς όλους τους πολίτες της περιοχής να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και να ακολουθήσουν τα μέτρα που προτείνει ο ΕΟΔΥ για τη μη μετάδοση του κορωνοϊού. Έτσι ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας ζητάει από τον ΕΟΔΥ, το υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διεξαγωγή μαζικών διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Αναστασία Αντωνίου – Πούγγουρα μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ τόνισε ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την πορεία της εξέλιξης του κορωνοϊού στην περιοχή της Καβάλας και πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

«Από τη δική μας μεριά», σημειώνει η πρόεδρος του ΙΣΚ, «θα συστήναμε επιπλέον προς όλους τους διοργανωτές διαφόρων πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, που αυτές τις ημέρες γίνονται στην Καβάλα, είτε πρόκειται για το δήμο, είτε για ιδιώτες, να σκεφτούν πολύ σοβαρά την αναβολή τους καθώς τέτοιες εκδηλώσεις, κυρίως συναυλίες και λοιπές μουσικές εκδηλώσεις, με αυξημένη συνάθροιση του κόσμου αποτελούν σημαντικές εστίες μετάδοσης του ιού».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments