Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Θετική ιερόδουλη σε νησί – Ιχνηλατούνται οι επαφές της

Κορωνοϊός Ελλάδα: Θετική ιερόδουλη σε νησί – Ιχνηλατούνται οι επαφές της
Κορωνοϊός Ελλάδα: Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές νησιού.

Ένα ακόμη θετικό κρούσμα σε νησί, ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Ειδικότερα, συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές νησιού με την είδηση μιας ιερόδουλης η οποία έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό, όπως μεταφέρει το protothema.gr. O κίνδυνος της εξάπλωσης του κορωνοιού είναι μεγάλος, με αποτέλεσμα την άμεση κινητοποίηση του ΕΟΔΥ.

Αμέσως ξεκίνησε η ιχνηλάτιση των επαφών της συγκεκριμένης γυναίκας, ενώ σύμφωνα με την ίδια πηγή συγγενικό πρόσωπο της γυναίκας εργάζεται σε δημόσια υπηρεσία και επίσης έρχεται σε καθημερινή επαφή με κόσμο. Ωστόσο υπάρχει σοβαρή δυσκολία στην ιχνηλάτιση των επαφών της καθώς έχει έρθει σε επαφή με αρκετούς ανθρώπους, ενώ της έχει ζητηθεί να δώσει τα ονόματα όσων γνωρίζει προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ.

Προβληματισμένοι οι ειδικοί – Ο κορωνοϊός εξακολουθεί και είναι εδώ «αόρατος, ύπουλος» και επικίνδυνος

Η αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπου καταγράφονται και τα περισσότερα κρούσματα λοίμωξης από  κορωνοϊού, και η συμπεριφορά των νέων προβληματίζει τους ειδικούς. Είναι φανερό πως ο κορωνοϊός δεν συγχωρεί «χαλαρές» συμπεριφορές, χειραψίες, αγκαλιές φιλιά, συνωστισμούς. Περιμένει τις κατάλληλες συνθήκες για να «επιτεθεί» και το μόνο μέτρο που ανακόπτει τη διασπορά του είναι η αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας. Ο κορωνοϊός εξακολουθεί και είναι εδώ «αόρατος, ύπουλος» και επικίνδυνος, όπως επαναλαμβάνουν συνέχεια οι επιστήμονες.

«Σαφώς και η αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες στα μεγάλα αστικά κέντρα προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα νέα κρούσματα δεν προέρχονται αποκλειστικά από το εξωτερικό, αλλά σημαντικός αριθμός των νέων κρουσμάτων δεν αναφέρουν επαφή με άλλον ασθενή ή ταξιδιώτη από το εξωτερικό. Αυτό ακριβώς υποδηλώνει την παρουσία του ιού SARS-CoV-2 στον επίνοσο πληθυσμό της χώρας και το δυναμικό εξάπλωσής του τόσο από συμπτωματικούς ασθενείς όσο και από ασυμπτωματικούς φορείς», αναφέρει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος. Η αναζωπύρωση των κρουσμάτων που παρατηρείται σε ορισμένες χώρες οφείλεται, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας εν μέρει στους νέους που δεν προφυλάσσονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments