Διεθνή

Ευρώπη κορωνοϊός: Οι χώρες λαμβάνουν νέα μέτρα λόγω της ανησυχητικής αύξησης των μολύνσεων

Ευρώπη κορωνοϊός: Οι χώρες λαμβάνουν νέα μέτρα λόγω της ανησυχητικής αύξησης των μολύνσεων
Ευρώπη κορωνοϊός: Η πανδημία έχει προκαλέσει τουλάχιστον 680.014 θανάτους παγκοσμίως από τη στιγμή που το γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Κίνα ανακοίνωσε την εμφάνισή της.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, που συνεδρίασε το Σάββατο 1 Αυγούστου στη Γενεύη, προειδοποίησε πως η πανδημία του κορωνοϊού θα είναι πιθανόν «πολύ μακρά».

«Ο ΠΟΥ εξακολουθεί να εκτιμά πως ο κίνδυνος που θέτει η Covid-19 είναι πολύ αυξημένος», προστίθεται στην ανακοίνωση. «Η επιτροπή επειγουσών καταστάσεων» (που αποτελείται από 18 μέλη και 12 συμβούλους) «υπογράμμισε τη σημασία μιας απόκρισης που πρέπει να είναι εθνική, περιφερειακή και παγκόσμια» απέναντι στην πανδημία. Για αυτό και οι ευρωπαϊκές χώρες λαμβάνουν νέα μέτρα εξετάζοντας συνέχεια τα δεδομένα όπως διαμορφώνονται.

Ανησυχητική η αύξηση των νέων μολύνσεων στην Ιρλανδία

Ο επικεφαλής της Ιατρικής Υπηρεσίας της Ιρλανδίας χαρακτήρισε την πρόσφατη αύξηση των μολύνσεων από κορωνοϊό «ανησυχητική», καθώς ο μέσος όρος των κρουσμάτων που καταγράφονται κάθε μέρα διπλασιάστηκε από περίπου 20 τις προηγούμενες εβδομάδες σε περισσότερα από 40 τις προηγούμενες πέντε ημέρες.

Η Ιρλανδία, η οποία εξακολουθεί να έχει χαμηλότερα ποσοστά μόλυνσης από τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, κατέγραψε το Σάββατο 45 νέα κρούσματα μόλυνσης από κορωνοϊό, λιγότερα από το υψηλό δύο μηνών των 85 κρουσμάτων που είχε καταγράψει την Πέμπτη.

«Τις προηγούμενες πέντε ημέρες είδαμε κατά μέσο όρο 44 κρούσματα την ημέρα. Αυτή η τάση είναι σαφώς ανησυχητική», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο Ρόναν Γκλιν.

Yποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους στην Ιταλία

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα υπέγραψε απόφαση με την οποία επιβεβαιώνεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους όπου υπάρχει προσέλευση πολιτών (με ιδιαίτερη αναφορά στα τρένα), αλλά και η τήρηση απόστασης ασφαλείας ενός μέτρου.

Ο Ιταλός υπουργός, παράλληλα, ζήτησε από τρεις σιδηροδρομικές εταιρείες να σεβαστούν και πάλι την ελάχιστη απόσταση του ενός μέτρου, την οποία κατήργησαν. «Η μάχη δεν έχει ακόμη κερδηθεί. Παραμένουν τρεις οι βασικοί κανόνες: η απόσταση ασφαλείας του ενός μέτρου, η χρήση μάσκας και το συχνό πλύσιμο των χεριών», δήλωσε ο Ρομπέρτο Σπεράντσα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του δημόσιου καναλιού Rai Uno.

Χιλιάδες θάνατοι και εκατομμύρια κρούσματα

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει προκαλέσει τουλάχιστον 680.014 θανάτους παγκοσμίως από τη στιγμή που το γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Κίνα ανακοίνωσε την εμφάνιση της ασθένειας στο τέλος του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου AFP με βάση επίσημα στοιχεία.

Περισσότερα από 17.638.510 κρούσματα έχουν επισήμως διαγνωσθεί σε 196 χώρες και εδάφη από την έναρξη της επιδημίας, 10.156.500 από τα οποία θεωρούνται σήμερα ιαθέντα. Ωστόσο, ο αριθμός των διαγνωσμένων κρουσμάτων δεν είναι παρά ένα μικρό τμήμα του πραγματικού αριθμού. Ορισμένες χώρες δεν πραγματοποιούν τεστ παρά στα βαριά περιστατικά, άλλες χρησιμοποιούν τα τεστ κατά προτεραιότητα για την ιχνηλάτηση και πολλές από τις φτωχές χώρες δεν διαθέτουν παρά περιορισμένες δυνατότητες πραγματοποίησης διαγνωστικών ελέγχων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments