Πολιτική

Κορωνοϊός Γεωργιάδης: Ενδεχόμενο να επιστρέψουν τα sms

Κορωνοϊός Γεωργιάδης: Ενδεχόμενο να επιστρέψουν τα sms
Κορωνοϊός Γεωργιάδης: Το ενδεχόμενο να επιστρέψουν τα SMS άφησε ανοικτό ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης.

Μία αινιγματική δήλωση έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης για τα SMS στο 13033. Μιλώντας στην ΕΡΤ1 ο κ. Γεωργιάδης δεν απέκλεισε την επιστροφή των SMS σε περίπτωση που τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλάξουν.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μπορεί ναι πιστεύω. Όλα μπορούν να συμβούν. Εγώ δεν είμαι ειδικός λοιμωξιοκόγος και δεν θέλω να προτρέχω». «Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων μας έχει προειδοποιήσει για την κρισιμότητα των στιγμών» είπε ο υπουργός «αν μπορέσουμε όλοι να το συνειδητοποιήσουμε και να τηρήσουμε τους βασικούς κανόνες υγιεινής – μάσκες, αποστάσεις, συχνή απολύμανση χεριών- ο ιός θα υποχωρήσει», πρόσθεσε.

Αν όλοι φοράμε μάσκα όλα θα πάνε καλά

«Αν σε ένα κλειστό χώρο φοράνε όλοι μάσκα, ακόμη και αν είναι κάποιοι ασυμπτωματικοί, η πιθανότητα μετάδοσης του ιού είναι μηδέν», επεσήμανε δικαιολογώντας την απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει την πληρότητα στα πλοία. Τα εισαγόμενα κρούσματα είναι λίγα, απάντησε στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν γίνονται επαρκή τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού στα σύνορα. «Το στατιστικό δείγμα που έχουμε από τα τεστ στα αεροδρόμια είναι ότι η τάση δεν είναι μεγάλη», τόνισε. Και επεσήμανε ότι «Δεν είναι τα εισαγόμενα κρούσματα που μας ανησυχούν, τα εγχώρια είναι αυτά που μας ανησυχούν».

Η μάχη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού αφορά και στην οικονομία

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «η πανδημία εφόσον εκραγεί θα έχει πολύ σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις». Και πρόσθεσε ότι «εάν στα διεθνή πρακτορεία υπήρχε η είδηση ότι η Ελλάδα έχει πέσει στην πανδημία, ξενοδοχεία για το μήνα Αύγουστο και Σεπτέμβριο, που είναι σχεδόν γεμάτα θα άδειαζαν.» «Η μάχη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού αφορά και στην οικονομία», κατέληξε.

Έρχονται αλλαγές στην εργασία στο Δημόσιο λόγω κορωνοϊού

Με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, και τον επικεφαλής της ομάδας λοιμωξιολόγων και εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας για τον Covid-19, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα επικοινώνησε το πρωί της Τρίτης (04/08) ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, με τους Προέδρους της ΕΝΠΕ και της ΚΕΔΕ, Απόστολο Τζιτζικώστα και Δημήτρη Παπαστεργίου και με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε για τον κορωνοϊό.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε από τους κ.κ. Χαρδαλιά και Τσιόδρα να επανέλθει στο Δημόσιο το κλιμακωτό ωράριο, καθώς και η τηλεργασία για τους υπαλλήλους του Δημοσίου που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες.

Το πρωί, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο κ. Θεοδωρικάκος είχε ζητήσει από τους κ.κ. Τζιτζικώστα, Παπαστεργίου και Πατούλη την ένταση των ελέγχων από τη Δημοτική Αστυνομία και τις υπηρεσίες Υγείας για την εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό του κορωνοϊού. Στην τηλεδιάσκεψη μετείχε και η Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα του ΥΠΕΣ, κα Βιβή Χαραλαμπογιάννη.

Χρήση μάσκας στις δημόσιες υπηρεσίες

Υποχρεωτική είναι πλέον η χρήση μάσκας για όλους τους υπαλλήλους του δημοσίου τομέα που έρχονται σε επαφή με το κοινό, σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο: «η υποχρέωση χρήσης μη ιατρικής μάσκας αφορά χώρους γραφείων δημοσίων υπηρεσιών όταν υπάρχει επαφή με το κοινό και αφορά τόσο το προσωπικό όσο και το κοινό που προσέρχεται για εξυπηρέτηση».

Υπενθυμίζεται ότι, όπως προβλέπει προηγούμενη υπουργική απόφαση «οι δημόσιες υπηρεσίες τελούν σε πλήρη λειτουργία. Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού. Με ευθύνη του οικείου Προϊσταμένου τηρείται ελάχιστη απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των υπαλλήλων και μεταξύ των υπαλλήλων και των πολιτών».

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι: «Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει τόσο εκ μέρους των αρμοδίων Υπηρεσιών όσο και εκ μέρους των ίδιων των υπαλλήλων στο σύνολό τους να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στο πλαίσιο διασφάλισης της δημόσιας υγείας, όπως αυτά έχουν αναλυτικά καταγραφεί σε προηγούμενες σχετικές εγκυκλίους της Υπηρεσίας μας (Κεφάλαιο Γ΄ της αριθ. α’ σχετικής εγκυκλίου και Κεφάλαιο Δ’ της αρ. η’ σχετ. εγκυκλίου). Στο πλαίσιο αυτό συνιστάται στους υπαλλήλους να κάνουν προαιρετικά χρήση μη ιατρικής μάσκας, ακόμη και σε περιπτώσεις όπου αυτή δεν προβλέπεται ως υποχρεωτική, για παράδειγμα σε περιπτώσεις όπου στο χώρο εργασίας παρατηρείται συγχρωτισμός και συνωστισμός ή δεν τηρείται η ως άνω προβλεπόμενη ελάχιστη απόσταση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments