Ελλάδα

Ατύχημα αεροπλάνο: Παραλίγο τραγωδία στο αεροδρόμιο Τατοΐου

Ατύχημα αεροπλάνο: Παραλίγο τραγωδία στο αεροδρόμιο Τατοΐου
Ατύχημα αεροπλάνο: Δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του ατυχήματος και εξετάζονται και οι δύο εκδοχές, τόσο αυτή του λάθους χειρισμού, όσο και αυτή της μηχανικής βλάβης.

Παραλίγο να έχουμε τραγωδία στο αεροδρόμιο του Τατοϊου στην Αθήνα την Τετάρτη το απόγευμα όταν ένα ελαφρύ μονοκινητήριο αεροπλάνο, στη φάση της προσγείωσης δεν κατάφερε να προσεγγίσει σωστά τον διάδρομο και όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες βγήκε στο παρακείμενο χωράφι. Οι εικόνες από το μονοκινητήριο αεροπλάνο μας θύμισαν πολύ την περίπτωση το εκπαιδευτικού αεροπλάνου που έπεσε πριν από λίγες μέρες στην Πρώτη Σερρών.

Στο μικρό αεροσκάφος που ανήκει στην Αερολέσχη Αθηνών, επέβαινε μόνον ένα άτομο, ο πιλότος του, ο οποίος παρά την σφοδρότητα της πρόσκρουσης, οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Ωστόσο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις. Το συμβάν σύμφωνα με το protothema.gr που δημοσιεύει και τις φωτογραφίες, έγινε κατά της 8 το βράδυ της Τετάρτης και οι καιρικές συνθήκες στην Αττική την ώρα εκείνη ήταν καλές. Δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του ατυχήματος και εξετάζονται και οι δύο εκδοχές, τόσο αυτή του λάθους χειρισμού, όσο και αυτή της μηχανικής βλάβης.

Είναι το δεύτερο ατύχημα που σημειώνεται μέσα σε λίγες μέρες με τέτοιου τύπου αεροσκάφος και αν μη τι άλλο εγείρονται ερωτηματικά για την πληρότητα των πτητικών ικανοτήτων, όλων αυτών που τα χειρίζονται. Ευτυχώς και στις δύο περιπτώσεις μείναμε στις υλικές ζημιές.

Δείτε και το βίντεο από το ατύχημα στις Σέρρες

Όπως διακρίνεται στο βίντεο, η ώρα είναι 9:20 το πρωί της Δευτέρας και οι κάτοικοι κάθονται αμέριμνοι στα καφενεία και τα καταστήματα, παρακολουθώντας ωστόσο το μικρό αεροσκάφος να πραγματοποιεί επί αρκετά λεπτά πτήση πάνω από το χωριό.

Ξαφνικά, ακούν ένα δυνατό ήχο και βλέπουν το μονοκινητήριο αεροσκάφος το οποίο έχει χτυπήσει στο πλατάνι που βρίσκεται στη μέση της πλατείας και στην συνέχεια έχει «καρφωθεί» πάνω σε σπίτι. Στο βίντεο διακρίνονται μάλιστα δύο γυναίκες, εκ των οποίων η μία είναι η μητέρα του 19χρονου πιλότου που έβλεπε τον γιο της να ίπταται πάνω από την Πρώτη Σερρών και ξαφνικά βλέπει μπροστά στα μάτια της την πρόσκρουση. Τότε, βγαίνει έντρομη από το σημείο που βρισκόταν, ουρλιάζοντας και χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί.

Πώς έγινε το ατύχημα

Το εκπαιδευτικό μονοκινητήριο, που ανήκει στην Πολιτική Αεροπορία και απογειώθηκε από την Αλεξανδρούπολη, πραγματοποιούσε χαμηλή πτήση για αρκετή ώρα πάνω από το χωριό, προκαλώντας την ανησυχία των κατοίκων. Κάποια στιγμή, σύμφωνα με μαρτυρίες, πήγε να πάρει μία στροφή και το φτερό χτύπησε στον πλάτανο που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού, με αποτέλεσμα να πέσει στο κτίριο. Στο σημείο εκείνη την ώρα ευτυχώς δεν ήταν κανείς και δεν υπήρξαν θύματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments