Αθλητισμός

Βαθμολογία UEFA: Η Ελλάδα έμεινε με τέσσερα ευρωπαϊκά εισιτήρια

Βαθμολογία UEFA: Η Ελλάδα έμεινε με τέσσερα ευρωπαϊκά εισιτήρια
Βαθμολογία UEFA: Μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού η Ελλάδα κατρακυλάει στην βαθμολογία της UEFA με αποτέλεσμα να χάσει ένα από τα πέντε εισιτήρια για την Ευρωπαϊκή έξοδο.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην ήταν χειρότερος από την Γουλβς και στα δυο παιχνίδια συνολικά, αλλά με μια εντός έδρας ισοπαλία και μία ήττα έμεινε εκτός Europa League. Τα τελευταία χρόνια οι πορείες των Ελληνικών ομάδων είναι σύντομες κάτι που θα το πληρώσουν και τα επόμενα χρόνια. Αρχικά με τις κληρώσεις τους καθώς όσο περνάει ο καιρός θα είναι όλο και πιο δύσκολη η συμμετοχή σε ομίλους Ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Φυσικά θα υπάρξει πρόβλημα και για τα εισιτήρια που θα παίρνουν οι Ελληνικές ομάδες.

Μέχρι σήμερα η χώρα μας βγάζει πέντε ομάδες στα Ευρωπαϊκά γήπεδα. Αυτό θα αλλάξει σύντομα καθώς από τη σεζόν 2021/22 θα έχουμε εκπροσώπηση από μόλις τέσσερις ομάδες. Η χώρα μας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 17η θέση στην βαθμολογία της UEFA. Αυτό σημαίνει ότι ο πρωταθλητής θα ξεκινάει από τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ ο 2ος, ο 3ος και ο 4ος θα αρχίζουν από τον 2ο προκριματικό γύρο της νέας διοργάνωσης, Europa Conference League.

Ρυθμιστής η Βασιλεία

Αν ωστόσο η Βασιλεία, που αυτή την στιγμή εκπροσωπεί στην Ευρώπη την 18η Ελβετία, προχωρήσει, τότε η Ελλάδα θα πέσει στην 18η θέση. Αυτό σημαίνει ότι ο πρωταθλητής θα παίζει στην Ευρώπη από τον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League και οι ομάδες από το 2 έως το 4 θα αρχίζουν από τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Η βαθμολογία:

11η Τουρκία 33.600 (1/5) 12η Αυστρία 32.925 (1/5) 13η Δανία 28.750 (1/4) 14η Σκωτία 27.875 (0/4) 15η Τσεχια 27.300 (0/5) 16η Κύπρος 26.750 (0/4) 17η Ελλάδα 26.300 (0/5) 18η Ελβετία 26.200 (1/5)

UEFA: Ελλάδα, Κύπρος, Ουγγαρία και Πολωνία προσφέρθηκαν ως «ουδέτεροι προορισμοί»

Η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ουγγαρία και η Πολωνία, προσφέρθηκαν να ενεργήσουν ως «ουδέτεροι προορισμοί», για ευρωπαϊκούς αγώνες της UEFA, εάν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που σχετίζονται με τον Covid-19, εμποδίσουν παιχνίδια των Κυπέλλων Ευρώπης να διεξαχθούν στις αρχικά προγραμματισμένες χώρες, όπως ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία την Πέμπτη (6/8).

Οι προκριματικοί για το Champions League και το Europa League της επόμενης σεζόν, θα διεξαχθούν μεταξύ 8 Αυγούστου και 1 Οκτωβρίου, ωστόσο οι ταχέως μεταβαλλόμενοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί σε όλη την Ευρώπη, ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα στην οργάνωσή τους. Η UEFA δήλωσε την Πέμπτη (6/8) πως η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ουγγαρία και η Πολωνία, θα παρέχουν «ουδέτερα κέντρα συγκέντρωσης». Κοινώς, θα μπορέσουν να διαθέσουν γήπεδα στις προγραμματισμένες ημερομηνίες των αγώνων και οι αρχές τους θα είναι σε θέση να προσφέρουν ένα ταξιδιωτικό «διάδρομο», ώστε τα παιχνίδια να διεξαχθούν χωρίς περιορισμούς.

Σε κατευθυντήριες γραμμές, που δημοσίευσε η UEFA την Τρίτη (4/8) ξεκαθάρισε πως οι σύλλογοι θα πρέπει να προτείνουν έναν εναλλακτικό χώρο, σε «ουδέτερη» χώρα, εάν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί καθιστούν αδύνατη την άφιξη της φιλοξενούμενης ομάδας στη χώρα. Εάν μάλιστα, οι γηπεδούχοι δεν ενημερώνουν την UEFA εγκαίρως για τους περιορισμούς ή εάν επιβάλλονται περιορισμοί σε διάστημα λιγότερο των 48 ωρών από την έναρξη των αγώνων, οι γηπεδούχοι θα χάνουν τους αγώνες στα «χαρτιά».

Την ίδια ώρα η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία έχει μειώσει τους προκριματικούς κατά έναν γύρο, με εξαίρεση τα πλέι-οφ του Champions League, ενώ έχει αποφασίσει, εάν ένας ή περισσότεροι παίκτες από μία ομάδα είναι θετικοί στον ιό Covid-19, να γίνεται κανονικά ο αγώνας, εκτός εάν οι εθνικές ή οι τοπικές αρχές απαιτούν την «απομόνωση» όλης της ομάδας. Ο δε επαναπρογραμματισμός ενός αγώνα θα πραγματοποιείται μόνο αν η μία ομάδα έχει διαθέσιμους λιγότερους από 13 παίκτες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments