Ελλάδα

Έρρικα Πρεζεράκου: Μίλησε για την περιπέτειά της – «Έκανα πέντε ώρες χειρουργείο»

Έρρικα Πρεζεράκου: Μίλησε για την περιπέτειά της – «Έκανα πέντε ώρες χειρουργείο»
Έρρικα Πρεζεράκου: Η πρώην αθλήτρια του επί κοντώ συνεχίζει να βρίσκεται για νοσηλεία στο νοσοκομείο ΚΑΤ, ενώ σύντομα η ζωή της θα είναι και πάλι φυσιολογική, σύμφωνα με τον θεράποντα γιατρό της.

Είναι ταλαιπωρημένη μετά την πολύωρη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, αλλά η ψυχολογία της Έρρικας Πρεζεράκου παραμένει καλή. Η πρώην αθλήτρια του επί κοντώ μίλησε για το σοβαρό ατύχημα που είχε με ταχύπλοο ανοιχτά της Κύθνου.

Η Έρρικα Πρεζεράκου παραμένει για νοσηλεία στο νοσοκομείο ΚΑΤ, ενώ σύμφωνα με τον θεράποντα γιατρό της, σύντομα η ζωή της θα είναι και πάλι φυσιολογική. «Πονάω, ναι. Αλλά εντάξει, θα περάσει κι αυτό» δηλώνει η Έρρικα Πρεζεράκου μιλώντας στο MEGA, συμπληρώνοντας: «Έχω, νομίζω, αποφύγει τα χειρότερα, γιατί ήταν πολύ σοβαρό. Έκανα πέντε ώρες χειρουργείο και τώρα είμαστε στη φάση του να δούμε λίγο πώς θα ανταποκριθεί το χέρι».

Ευχαρίστησε τα στελέχη του ΕΚΑΒ και το ΕΣΥ

Το ατύχημα της πρώην αθλήτριας με ταχύπλοο ανοιχτά της Κύθνου ήταν αρκετά σοβαρό, καθώς υπέστη ακρωτηριασμό των δαχτύλων στο δεξί της χέρι, με τους γιατρούς να δίνουν πολύωρη μάχη στο χειρουργείο.

Η ίδια η πρώην αθλήτρια είναι συγκινημένη και ευχαρίστησε τα στελέχη του ΕΚΑΒ και του Εθνικού Σύστημα Υγείας για την άμεση αντίδρασή τους. «Ευχαριστώ πολύ το Εθνικό Σύστημα Υγείας γιατί, πραγματικά, ήρθε κατευθείαν Super Puma, με πήγαν πολύ γρήγορα στο ΚΑΤ» συμπλήρωσε.

Η μάχη με τον χρόνο και ο ακρωτηριασμός

Η προπέλα του ταχύπλοου σκάφους από το οποίο έπεσε στη θάλασσα χάνοντας την ισορροπία της, χτύπησε την Έρρικα Πρεζεράκου στο δεξί χέρι. Το χτύπημα ήταν ιδιαίτερα σοβαρό και οι γιατροί έδωσαν μάχη με το χρόνο για να σώσουν τα δάχτυλα της πρώην αθλήτριας.

«Ήταν ξεκολλημένα όλα, με κάποια συνέχεια δερματική. Δεν έχουμε το μικρό δάχτυλο. Όλα τα άλλα τα έχουμε και θα λειτουργούν, θα έχουν αίσθηση και κίνηση» σημείωσε, μιλώντας στο MEGA, ο γιατρός Σαράντης Σπυρίδωνος.

Δείτε το βίντεο του MEGA

Μερικά λόγια για την Έρρικα Πρεζεράκου

Η Έρρικα Πρεζεράκου με καταγωγή από τη Μάνη γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σπούδασε χορογραφία στο Imperial Society of Teachers of London και Διοίκηση και Marketing στο Deree College.

Από τα 17 εργάστηκε ως υπεύθυνη παραγωγής σε ναυπηγείο, βοηθός σκηνοθέτη, χορογράφος, συντονίστρια προγράμματος σε στούντιο ηχογραφήσεων, group manager σε συναυλίες.

Εντελώς απροσδόκητα ήρθε σε επαφή με τον αθλητισμό και το αγώνισμα του άλματος επί κοντώ. Σε τρία χρόνια (2003) σημείωσε την δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών, η οποία αποτελούσε και το χαμηλό όριο (4,25μ.) για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Το 2007 κατέλαβε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο και το Βαλκανικό πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Το 2008 ήταν Ολυμπιακή χρονιά. Το 2004 ξεκίνησε μια μελέτη που ολοκλήρωσε το 2008 και έφτιαξε το Replayce, το οποίο έχει κατοχυρώσει και είναι παγκόσμια καινοτομία. Αυτή τη στιγμή εδρεύει στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου.

Το Replayce είναι μια μελέτη η οποία σαν στόχο είχε να συνδυάσει την λογική με το συναίσθημα, το αποτέλεσμα με τη χαρά και την άσκηση με το παιχνίδι είχε μεγάλη ανταπόκριση.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι απολάμβαναν την αίσθηση του παίζω, γελάω, χαίρομαι για 1½ ώρα, ενώ στην πραγματικότητα παρακολουθούσαν ένα αυστηρό πρόγραμμα προπόνησης στηριγμένο στον κλασικό αθλητισμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments