Ελλάδα

Εύβοια πλημμύρες: Καταστροφές από κακοκαιρία – Δύο νεκροί – Εγκλωβισμένοι σε σπίτια –

Εύβοια πλημμύρες: Καταστροφές από κακοκαιρία – Δύο νεκροί – Εγκλωβισμένοι σε σπίτια –
Εύβοια πλημμύρες: Καταστροφές έχει προκαλέσει η κακοκαιρία, ενώ υπάρχουν δύο νεκροί - Εγκλωβισμένοι πολίτες σε σπίτια και ταράτσες.

Η κακοκαιρία χτυπάει την Εύβοια προκαλώντας πλημμύρες και καταστροφές. Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή της Χαλκίδας αλλά και σε αρκετές περιοχές του νομού. Η Πυροσβεστική δέχεται πολλές κλήσεις, καθώς σημειώνονται πλημμύρες σε σπίτια και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος υπάρχουν εγκλωβισμένοι. Μία 86χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της από πνιγμό στην περιοχή των Πολιτκών, όπως μετέδωσε ρεπορτάζ του MEGA, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για δεύτερο νεκρό.

Για την άτυχη 86χρονη γυναίκα ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς δήλωσε για το τραγικό συμβάν πως «η κατοικία της ήταν ισόγεια, και βρισκόταν κοντά στο ποτάμι στην περιοχή Πολιτικά», ενώ επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ακόμα ένας ηλικιωμένος νεκρός.

«Γίνεται τεράστια προσπάθεια από την Πυροσβεστική. Από την αρχή ήταν ο περιφερειάρχης και ο αντιπεριφερειάρχης είναι μαζί μου. Αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι τα περισσότερα περιστατικά είναι ελεγχόμενα», πρόσθεσε ο κ. Ψαθάς.

Σύμφωνα με το egnomi.gr, υπερχείλισε ο ποταμός Λήλας και το νερό πέρασε πάνω από τις γέφυρες του Αφρατίου και του Βασιλικού, ενώ πολλά προβλήματα με υπερχειλίσεις και πλημμύρες παρατηρούνται στις περιοχές Ψαχνών και Πολιτικών.

Πολλά υπόγεια και ισόγεια σπιτιών πλημμύρισαν και έχουν γίνει δεκάδες κλήσεις για βοήθεια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στην Αστυνομία. Επίσης υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους από τα νερά ανθρώπους στα Πολιτικά και σε άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με το eviathema gr. sτον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων δρόμοι και σπίτια έχουν πλημμυρίσει. Όλοι οι δρόμοι της περιοχής έχουν αποκλειστεί κάτι που δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών και και αστυνομίας.

Εγκλωβισμένοι σε σπίτια – Καταφεύγουν στις ταράτσες

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνεχώς απεγκλωβίζει κόσμο μαζί με το κλιμάκιο των εθελοντών στα Ψαχνά. Στο κέντρο τους έχουν μεταφερθεί 11 άτομα. Στην περιοχή του Αγίου υπάρχει αμάξι εγκλωβισμένο από χείμαρρο. Περιπολικό της αστυνομίας που μετέφερε διασωθέντες βγήκε εκτός δρόμου λόγω της υπερβολικής ποσότητας νερού. Πυροσβεστικό όχημα των Ψαχνών ακινητοποιήθηκε από χείμαρρο. Επίσης, πλημμύρισε το ποτάμι που περνά μέσα από την πόλη των Ψαχνών.

Οι δρόμοι και τα αυτοκίνητα καλύφθηκαν από το νερό. Δυστυχώς, τα περιστατικά είναι πολλά κυρίως στην κεντρική Εύβοια. Χωρίς ρεύμα είναι περιοχές των δήμων Ερέτριας, Χαλκιδέων και Διρφύων Μεσσαπίων. Πλημμύρισε επίσης ο Λήλας Ποταμός του δήμου Χαλκιδέων. Οι αρχές δεν μπορούν ούτε εκκένωση των γύρω σπιτιών να διατάξουν γιατί όποιος βγει από το σπίτι του κινδυνεύει η ζωή του από την ορμή των νερών.

Οι άνθρωποι της πολιτικής προστασίας της Χαλκίδας βρίσκονται εκεί αλλά αυτή τη στιγμή έχουν εγκλωβιστεί. Η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη.

Δραματικές είναι οι εκκλήσεις πολιτών για βοήθεια και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

‘Αγιος Πανοράματος: Ανετράπη όχημα της αστυνομίας

Αεξέλεγκτη είναι η πλημμύρα λόγο της βροχής στην περιοχή των Πολιτικών Ευβοίας καθώς και στην περιοχή Άγιος Πανοράματος. Σύμφωνα με το eviathema.gr, αρκετές οικογένειες με μικρά παιδιά βρίσκονται εγκλωβισμένες σε διαφορετικά σημεία. Όλες σχεδόν οι αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή ώστε να μεταφέρουν σε ασφαλή σημεία τους εγκλωβισμένους.

Σε αρκετά σημεία το ύψος του νερό έφτασε τουλάχιστον 1,5 μέτρο. Στην προσπάθεια του αστυνομικό όχημα να μεταφέρει κάποιους από αυτούς από τα Πολιτικά στα Ψαχνά, ανετράπη εκτός δρόμου ενώ ο χείμαρρος δεν άφηνε τα υπόλοιπα οχήματα να πλησιάσουν ώστε να βοηθήσουν στην διάσωση. Στο σημείο έσπευσε γερανός ώστε να απεγκλωβίσει το όχημα και εν συνεχεία οι άνθρωποι να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο.

Ενώ την ίδια ώρα όχημα βρίσκεται εγκλωβισμένο στην Περιοχή Άγιος Πανοράματος όπου η κατάσταση παρόμοια. Έσπευσε όσο πιο γρήγορα μπορούσε όχημα της Πυροσβεστικής και τον απεγκλώβισε οδηγώντας τον σε ασφαλές σημείο.

Δείτε το ρεπορτάζ του Mega

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments