Ελλάδα

Εύβοια πλημμύρες: Βιβλική η καταστροφή με νεκρούς και ζημιές [pics+vid]

Εύβοια πλημμύρες: Βιβλική η καταστροφή με νεκρούς και ζημιές [pics+vid]
Εύβοια πλημμύρες: Εντοπίστηκε τελικά, ζωντανή και διασώθηκε με ελικόπτερο η μία εκ των δύο ατόμων που είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενοι.

Εικόνες απόλυτης καταστροφής αφήνει πίσω της η κακοκαιρία «Θάλεια» στην Εύβοια η οποία ήδη θρηνεί, ενώ ανάμεσα στους νεκρούς υπάρχει και ένα βρέφος 8 μηνών.

Από όσα άτομα είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενα, το απόγευμα της Κυριακής 9 Αυγούστου εντοπίστηκε τελικά, ζωντανή και διασώθηκε με ελικόπτερο η μία εκ των δύο ατόμων που είχαν δηλωθεί ότι αναζητούνται. Η γυναίκα, όπως αναφέρουν πηγές της Πολιτικής Προστασίας, παρασύρθηκε από το ρεύμα του νερού καθώς προσπαθούσε να απομακρυνθεί από το σπίτι της στο Μπούρτζι, αλλά οι διασώστες την εντόπισαν προς τη θάλασσα και την απομάκρυναν με ελικόπτερο.

Να αναφέρουμε πως αγνοείται ακόμη ένας άνδρας που ήταν μαζί της και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, ενώ στην ίδια περιοχή βρέθηκαν και οι δύο από τους πέντε νεκρούς. Πρόκειται για ένα άνδρα και μια γυναίκα, 74 και 73 ετών αντίστοιχα. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό την προεδρία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσης Νίκου Χαρδαλιά στο δημαρχείο Βασιλικού όπου ανακοινώθηκε ότι πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλος ένας αγνοείται. Μεταξύ των θυμάτων είναι ένα βρέφος 8 μηνών το οποίο απεγκλωβίστηκε από αστυνομικούς από σπίτι στα Πολιτικά, παρουσία της Πυροσβεστικής και παραδόθηκε στο ΕΚΑΒ.

Με ασθενοφόρο διακομίσθηκε σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Νεκροί είναι και δύο ηλικιωμένοι από τα Πολιτικά, ενώ όπως είπε ο υφυπουργός, οι άλλοι δύο έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια να διαφύγουν. Ξεκινώντας την ενημέρωση ο κος Χαρδαλιάς είπε πως είναι δύσκολη μέρα, η οποία έρχεται μετά από δύσκολη νύχτα, επισημαίνοντας ότι ο κρατικός μηχανισμός έδωσε μια πολύ μεγάλη μάχη κάτω από δύσκολες συνθήκες. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η πρόβλεψη για το συγκεκριμένο φαινόμενο ήταν 63 χιλιοστά βροχής σε 24 ώρες και η τελευταία επιβεβαιωμένη μέτρηση που έχουμε είναι πάνω από 350 χιλιοστά».

«Σήμερα σώθηκαν πολλές ζωές, πολλοί απεγκλωβισμοί. Η σκέψη μας είναι στους ανθρώπους που δεν τα κατάφεραν», τόνισε. Και επεσήμανε σε αυτό το σημείο, πως «είμαστε μπροστά σε φαινόμενα τα οποία χρειάζεται να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να φτιάξουμε δομές που θα μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε. Φαινόμενα τα οποία δεν έχουν ξαναζήσει, που όσο και να βασιστούμε σε μοντέλα πρόβλεψης, αποδεικνύεται ότι η κλιματική αλλαγή, οι συνθήκες δυσκολεύουν».

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία πάντως, συνεχίζει τις επιχειρήσεις για απομακρύνσεις των εγκλωβισμένων από τις πλημμύρες στην Εύβοια, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται όλος ο μηχανισμός. Ενδεικτικά, στις 658 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για εγκλωβισμένους και παροχές βοήθειας στην Εύβοια, ενώ 55 άτομα έχουν απομακρυνθεί συνολικά από τα σωστικά συνεργεία, από οικίες και σημεία που είχαν παγιδευτεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments