Διεθνή

Κάστρο Ουίνδσορ: Mετά από 40 χρόνια ανοίγει o κήπος του στους επισκέπτες [pics+vid]

Κάστρο Ουίνδσορ: Mετά από 40 χρόνια ανοίγει o κήπος του στους επισκέπτες [pics+vid]
Κάστρο Ουίνδσορ: Έχει μείνει γνωστό για τη μακροχρόνια σύνδεσή του με την αγγλική και αργότερα με τη βρετανική βασιλική οικογένεια, αλλά και για την αρχιτεκτονική του.

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, έπειτα από σαράντα χρόνια, αποφάσισε να ανοίξει για πρώτη φορά τους κήπους του κάστρου Ουίνδσορ.

To εν λόγω κάστρο αποτελεί βρετανική βασιλική κατοικία στην αντίστοιχη περιοχή και είναι αξιοσημείωτο για τη μακροχρόνια σύνδεσή του με την αγγλική και αργότερα με τη βρετανική βασιλική οικογένεια, αλλά και για την αρχιτεκτονική του. Το αρχικό κάστρο του Ουίνδσορ χτίστηκε τον 11ο αιώνα, μετά τη νορμανδική κατάκτηση της Αγγλίας υπό τον Γουλιέλμο Α’.

Από την εποχή του Ερρίκου Α’ χρησιμοποιείται από τους εκάστοτε μονάρχες, όντας το μεγαλύτερο παλάτι της Ευρώπης. Παρά τον κορωνοϊό λοιπόν, από το επόμενο Σαββατοκύριακο οι επισκέπτες, σε περιορισμένο αριθμό και μόνο με εισιτήριο, θα μπορούν να κάνουν τη βόλτα τους στους διαμορφωμένους κήπους με τις 3.500 τριανταφυλλιές.

Η βασιλική οικογένεια αναφέρεται επίσης ρητά στο Instagram στα παιδιά και καλεί αυτά και τις οικογένειές τους να επισκεφθούν την τάφρο κάτω από τον περίφημο «Round Tower» που άνοιξε επίσης ξανά. Το πρώτο τμήμα του γιγαντιαίου κάστρου, το οποίο απέχει περίπου μία ώρα από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, εγκαινιάστηκε τον 11ο αιώνα από τον Γουλιέλμο τον Κατακτητή. Το 1971 ο πρίγκιπας Φίλιππος επανασχεδίασε τα παρτέρια, σχεδίασε επίσης ο ίδιος και κατασκεύασε μια χάλκινη κρήνη λωτού.

Το κάστρο υπήρξε στο παρελθόν η έδρα 39 βασιλέων. Η βασίλισσα Ελισάβετ περνούσε  επίσης τα περισσότερα Σαββατοκύριακά της και όλο τον χρόνο της κατά τη διάρκεια του lockdown εκεί πριν μετακομίσει στη Σκωτία στο κάστρο Balmoral. Να σημειωθεί πως η βασίλισσα έπαιζε στους κήπους ως παιδί και, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και δημιούργησε έναν κήπο λαχανικών με την αδελφή της Μαργαρίτα, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων καλαμπόκι, ντομάτες και φασόλια.

Το κάστρο περιλαμβάνει το Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, που χτίστηκε τον 15ο αιώνα και αποτελεί τον πνευματικό τόπο του κάστρου. Είναι το πολυπληθέστερο κάστρο στον κόσμο, καθώς περισσότεροι από 500 άνθρωποι ζουν και εργάζονται εκεί. Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ χρησιμοποιεί το κάστρο και ως τόπο δεξιώσεων και υποδοχής ξένων προσκεκλημένων. Κάθε χρόνο πραγματοποιείται εκεί η Τελετή του Βατερλώ, με την παρουσία της ίδιας και η ετήσια τελετή του Τάγματος της Περικνημίδας, που γίνεται στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments