Διεθνή

Συντριβή καναντέρ Ισπανία: Δυστύχημα με πορτογαλικό πυροσβεστικό στα σύνορα – Νεκρός ο πιλότος

Συντριβή καναντέρ Ισπανία: Δυστύχημα με πορτογαλικό πυροσβεστικό στα σύνορα – Νεκρός ο πιλότος
Συντριβή καναντέρ Ισπανία: Δυστύχημα στα σύνορα με την Πορτογαλία με έναν από τους πιλότους να χάνει τη ζωή του. Το πορτογαλικό πυροσβεστικό αεροσκάφος συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς σε δασική έκταση

Πορτογαλικό καναντέρ που συμμετείχε στις προσπάθειες πυρόσβεσης δασικής πυρκαγιάς στα βόρεια σύνορα της Πορτογαλίας, συνετρίβη με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο ένας από τους δύο χειριστές του αεροσκάφους. Ο άτυχος άνδρας ήταν Πορτογάλος, 65 ετών και υπέκυψε επιτόπου, λίγη ώρα μετά την άφιξη των σωστικών συνεργείων και των τραυματιοφορέων, σύμφωνα με το slpress.gr. Ο άλλος χειριστής, Ισπανός, 39 ετών, έχει τραυματιστεί σοβαρά και έχει διακομιστεί σε νοσοκομείο στη Βιάνα ντου Καστέλου, στο βορειοδυτικό άκρο της Πορτογαλίας.

«Το δυστύχημα έγινε στην ισπανική επικράτεια, ένα-δυο χιλιόμετρα από τα σύνορα» των δύο χωρών της Ιβηρικής, διευκρίνισε με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε η πορτογαλική Εθνική Αρχή Πολιτικής Προστασίας. Το αεροσκάφος τύπου Canadair «συνετρίβη σε κατοικημένη ορεινή περιοχή» λίγη ώρα αφότου είχε ολοκληρώσει ελιγμό για «τη φόρτωση νερού», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πέδρου Αραούζου, αξιωματικός της πορτογαλικής Πολιτικής Προστασίας.

Το Καναντέρ συμμετείχε σε επιχείρηση για την κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην κοινότητα Λιντόζου, στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου Πενέδα-Ζερές, φυσικού συνόρου με την ισπανική περιφέρεια της Γαλικίας. Την ώρα του δυστυχήματος, επτά πορτογαλικά και τέσσερα ισπανικά αεροσκάφη επιχειρούσαν να σβήσουν τη φωτιά, μαζί με περίπου εκατό στελέχη του πορτογαλικού πυροσβεστικού σώματος.

Πυρκαγιές στην Πορτογαλία

Μαίνονταν οι πυρκαγιές στην Πορτογαλία για πολλές μέρες μέσα στον Ιούλιο με τους πυροσβέστες να δίνουν άνισες μάχες με τις φλόγες, ενώ ανάμεσά τους υπήρχαν και νεκροί. “Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα αλληλεγγύης, ενθάρρυνσης και ευχαριστώ στους πυροσβέστες … για το έργο που επιτελούν για την Πορτογαλία και για όλους μας”, ανέφερε σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα.

Όπως μαρτυρούν τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Πορτογαλία είναι μια από τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από τις πυρκαγιές κάθε χρόνο. Επίσης, τονίζεται ότι μία από τις βασικές αιτίες των συχνών πυρκαγιών της είναι ότι τμήματα του εσωτερικού της χώρας ερημώνουν καθώς οι άνθρωποι έχουν φύγει για να ζήσουν σε πόλεις ή στο εξωτερικό και παραμελούνται σε μεγάλο βαθμό οι εργασίες εκκαθάρισης δέντρων και θάμνων, δημιουργώντας αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments