Ελλάδα

Πλημμύρες Εύβοια: 97 άνθρωποι διασώθηκαν με οχήματα και ελικόπτερα

Πλημμύρες Εύβοια: 97 άνθρωποι διασώθηκαν με οχήματα και ελικόπτερα
Πλημμύρες Εύβοια: Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 658 κλήσεις οι περισσότερες από τις οποίες αφορούν αντλήσεις υδάτων, ενώ παράλληλα παρακαλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Σύμφωνα με την πρόσφατη ενημέρωση, από τις πρώτες πρωινές ώρες την Κυριακή 9 Αυγούστου, στην Κεντρική Εύβοια, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 658 κλήσεις οι περισσότερες από τις οποίες αφορούν αντλήσεις υδάτων. Ειδικότερα, ενενήντα επτά διασώσεις με επίγεια μέσα και ελικόπτερα πραγματοποιήθηκαν από την Πυροσβεστική και τον υπόλοιπο κρατικό μηχανισμό στις πλημμύρες της Εύβοιας, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άτομα μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος 8 μηνών.

Παράλληλα από τις 97 παροχές βοηθείας που έχουν πραγματοποιηθεί, για απομακρύνσεις ατόμων τα οποία έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημεία από οχήματα και οικίες, το Π.Σ. έχει πραγματοποιήσει 82, εκ των οποίων: 54 απομακρύνσεις με επίγεια μέσα και 28 ακόμη με 1 ελικόπτερο SAR. Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) έχει πραγματοποιήσει 15 απομακρύνσεις ατόμων με 2 ελικόπτερα SAR. Για τον εναέριο συντονισμό των δυνάμεων επιχειρούν δύο ελικόπτερα, του ΠΣ και της ΕΛΑΣ.

Επτά οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια

Σύμφωνα, με την ανακοίνωση της , ο αριθμός των νεκρών από την  ανέρχεται σε 7 από την θεομηνία στην Εύβοια. Συγκεκριμένα, το βρέφος και δύο ενήλικες στην περιοχή Πολιτικά, δύο ακόμη στο Μπούρτζι Ευβοίας και ακόμη δυο πολίτες από την περιοχή Αμφιθέα είναι ο κατάλογος των νεκρών. Η 38χρονη γυναίκα στην Αμφιθέα βρέθηκε νεκρή από πυροσβέστες έξω από το σπίτι της όπως και ο 42χρονος σύζυγος της. Ο 42χρονος βρέθηκε μέσα στο σπίτι το οποίο είχε πλημμυρίσει.

Οι εικόνες απόλυτης καταστροφής που αφήνει πίσω της η κακοκαιρία «Θάλεια» στην Εύβοια σοκάρουν, ενώ ήδη θρηνεί, επτά άτομα ανάμεσα στους νεκρούς και ένα βρέφος 8 μηνών. Παράλληλα αγνοείται ένα άτομο, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του άνδρα  συνεχίζονται από τα σωστικά συνεργεία. Η Πυροσβεστική παρακαλεί για μια ακόμα φορά τους πολίτες, στις περιοχές που εκδηλώθηκαν τα πλημμυρικά φαινόμενα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Παράλληλα  η Πυροσβεστική ανέφερε ότι η καταστροφή οφείλεται στην υπερχείλιση των χειμάρρων Μασσαπίθου στα Ψαχνά, του ρέματος των Πολιτικών και του Λίλα στο Λευκαντί που μετέτρεψαν την περιοχή σε λίμνη βυθίζοντας τα πάντα στο νερό. Στα Πολιτικά και στα Ψαχνά αλλά και στην ευρύτερη περιοχή όπως τα χωριά Στενή, Πούρνος, Καμπιά κ.ά. έχουν υπάρξει τεράστιες ζημιές και σε σπίτια και σε υποδομές αλλά και στο οδικό δίκτυο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments