Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σήμερα στις 11 η τακτική τηλεδιάσκεψη για τον κορωνοϊό

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σήμερα στις 11 η τακτική τηλεδιάσκεψη για τον κορωνοϊό
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση και οι επιστήμονες βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση, παρακολουθώντας την πορεία του ιού.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να προεδρεύσει από το Μέγαρο Μαξίμου στην τακτική τηλεδιάσκεψη για την επιδημία του κορωνοϊού σήμερα Δευτέρα 10 Αυγούστου στις 11 το πρωί, ενώ στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στην Εύβοια όπου θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές. Η κυβέρνηση και οι επιστήμονες βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση εν μέσω της επέλασης του κορωνοϊού στη χώρα μας, ενώ εξετάζουν διαρκώς την επικρατούσα κατάσταση με βάση τα νέα επιδημιολογικά στοιχεία που προκύπτουν καθημερινά. Είναι φανερό ότι τα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα εκτοξεύθηκαν ενώ έμειναν σταθερά σε τριψήφιο αριθμό, με αποκορύφωμα χθες Κυριακή να ξεπεράσουν ακόμη και τα 200.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η κυβέρνηση να μελετά νέα μέτρα εν μέσω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Κυβερνητικές πηγές µεταφέρουν ότι πλέον υπάρχουν σκέψεις για νέες αυστηρές ρυθµίσεις που θα θυµίζουν σε µεγάλο βαθµό τα µέτρα του περασµένου Μαρτίου, αφού πια υπάρχουν έντονα σηµάδια ότι ο ιός έχει ξεφύγει στην κοινότητα. Η αναβολή της ΔΕΘ αλλά και η καθυστέρηση στο άνοιγμα των σχολείων είναι δύο από τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση αν τα πράγματα συνεχίσουν να μην εξελίσσονται ομαλά και ο ιός εξακολουθεί να προσβάλλει όλο και μεγαλύτερο αριθμό ατόμων.

Έκτακτα μέτρα και στον Αμπελώνα Λάρισας – Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από τις 06.00 της 10-08-2020 έως και 20-8-2020 και ώρα 06.00

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Πόρο φαίνεται να κινείται και ο Αμπελώνας Λάρισας. Με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στην τοπική κοινότητα του Αμπελώνα του Δήμου Τυρνάβου Λάρισας με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σε συνεννόηση με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόρδα και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλη την περιοχή τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων (αναμένεται έκδοση ΚΥΑ με τις επιχειρήσεις που θα δικαιούνται υπαγωγή στη σχετική ρύθμιση).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments