Πολιτική

Ελληνοτουρκικά: Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητά η Αθήνα

Ελληνοτουρκικά: Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητά η Αθήνα
Ελληνοτουρκικά: Η Ελληνική κυβέρνηση ζητάει την σύγκληση του Συμβουλίου Υπουργώ Εξωτερικών με αφορμή τις πρόσφατες κινήσεις της Τουρκίας.

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, που συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην σύσκεψη ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον ΥΠΕΞ να υποβάλλει αίτημα για την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θυμίζουμε ότι νωρίτερα, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και την ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μερικές ώρες αργότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά. Η επικοινωνία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών από τον πρωθυπουργό σχετικά με τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, όπως από χθες είχε γίνει γνωστό από το Μέγαρο Μαξίμου. Ήδη, πάντως, η κυρία Σουρανή ενημέρωσε κατά πληροφορίες σχετικώς τον διπλωματικό σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα, Βαγγέλη Καλπαδάκη, ενώ θα ακολουθήσει η επικοινωνία του κ. Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα.

Αμετάβλητη η κατάσταση με το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Oruc Reis»

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αμετάβλητη παραμένει η κατάσταση όσον αφορά στο θέμα του τουρκικού ερευνητικού πλοίου «Oruc Reis» το οποίο εισήλθε χθες εντός του ανατολικότερου σημείου της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Το «Oruc Reis» συνοδεύεται από βοηθητικά σκάφη και μονάδες του τουρκικού Ναυτικού και η κατάσταση παρακολουθείται από μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Θυμίζουμε ότι με αφορμή όλα τα παραπάνω ο Νίκος Δένδιας είχε συνάντηση με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Τζέφρι Πάιατ. Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η τουρκική παραβατικότητα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο αντρών, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Δείτε το σχετικό tweet

Υπενθυμίζεται πως ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ χθες, απαντώντας σε ερώτηση, χαρακτήρισε τις συγκεκριμένες δράσεις της Άγκυρας ως προκλητικές ενώ τόνισε πως αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχει εκδώσει ειδοποίηση σε άλλα πλοία για ερευνητικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο. Προτρέπουμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν τέτοια σχέδια για επιχειρήσεις και να αποφύγουν μέτρα που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments