Ελλάδα

Καβάλα Κορωνοϊός: Έκλεισαν τα μαγαζιά και γέμισαν οι πλατείες

Καβάλα Κορωνοϊός: Έκλεισαν τα μαγαζιά και γέμισαν οι πλατείες
Καβάλα Κορωνοϊός: Οι νέοι επιστρέφουν στην στις πλατείες μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τα καταστήματα εστίασης μετά τις 12 το βράδυ.

Τον τελευταίο καιρό έχει παρατηρηθεί ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Το γεγονός ότι υπήρξε αύξηση στο ποσοστό των νέων που νοσούν οδήγησαν την κυβέρνηση να πάρει μια σειρά από νέα μέτρο. Σημαντικότερο όλων ήταν να κλείνουν τα καταστήματα της εστίασης από της 12 το βράδυ και να μην μπορούν να ανοίξουν μέχρι τις επτά το πρωί. Παράλληλα πριν από λίγες ημέρες είχε παρθεί η απόφαση που ανέφερε ότι τα καταστήματα θα λειτουργούν μόνο με τραπέζια και καθιστούς πελάτες.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι με τη μείωση του ωραρίου θα είναι μικρότερη η έκθεση του κορωνοϊού. Ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται ότι οι νέοι θα επιστρέψουν και πάλι στις πλατείες. Θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της καραντίνας αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε σε πλατείες με αποτέλεσμα να επέμβει η αστυνομία για να διαλύσει το πλήθος. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις έγιναν καταγγελίες για ακραία αστυνομική βία. Σίγουρα κανένας δεν θέλει να επιστρέψουν αυτές οι εικόνες στην επικαιρότητα.

Στην πρόσφατη ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλία, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ήταν ξεκάθαρος. Τα καταστήματα θα κλείνουν και από εκεί και πέρα ο καθένας κρίνει. Ο υφυπουργός τόνισε ότι ο κόσμος θα πρέπει να σκεφτεί υπεύθυνα για να μην έχουμε εικόνες συνωστισμού. Ωστόσο οι πρώτες εικόνες δεν είναι ενθαρρυντικές. Συγκεκριμένα στην Καβάλα, που είναι μέσα στις περιοχές που τα καταστήματα έκλεισαν από τις 12, ο κόσμος συνέχισε την διασκέδαση του στις πλατείες.

Μπορεί τα καταστήματα εστίασης να κατέβασαν ρολά τα μεσάνυχτα στην Καβάλα, στο πλαίσιο των νέων μέτρων περιορισμού της διασποράς του ιού, κάποιοι πελάτες ωστόσο συνέχισαν τη διασκέδασή τους σε κεντρικά σημεία της πόλης. Τα εστιατόρια και τα μπαρ έκλεισαν υπό τη διακριτική επιτήρηση της Αστυνομίας. Ωστόσο, οι πελάτες που ήταν αποφασισμένοι να ξενυχτήσουν, δεν πτοήθηκαν και «μετακόμισαν» με τις παρέες τους στις πλατείες, με αποτέλεσμα ο συνωστισμός να μην αποφευχθεί.

Δείτε τι σχετικές φωτογραφίες proininews

Θυμίζουμε ότι σπό τις 11/08 μέχρι 23/08 τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ-Εστιατόρια) θα μένουν κλειστά από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7 το πρωί στις Περιφέρειες: Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας, Κέρκυρας και στους δήμους Ρόδου, Ζακύνθου, Σαντορίνης, Μυκόνου, Πάρου, Αντιπάρου, Κω, Βόλου, Κατερίνης. Στους παραβάτες θα μπαίνει σε πρώτη φάση πρόστιμο 10.000 ευρώ και σε περίπτωση δεύτερης παράβασης λουκέτο για 20 ημέρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments