Ελλάδα

Ανατροπή με την ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων

Ανατροπή με την ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει σημαντική καθυστέρηση στο άνοιγμα των σχολείων.

Το άνοιγμα των σχολείων είναι θέμα που προκαλεί προβληματισμό στην κυβέρνηση. Με τα σημερινά δεδομένα γνωρίζουμε ότι η πρόθεση του υπουργείου Παιδείας είναι οι μαθητές να επιστρέψουν στις αίθουσες στις 7 Σεπτεμβρίου. Αυτή η απόφαση είχε παρθεί σε μια περίοδο που τα κρούσματα του κορωνοϊού ήταν ιδιαίτερα χαμηλά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τις τελευταίες ημέρες τα νέα κρούσματα είναι σταθερά πάνω από 100, ενώ χθες είχαμε τον αριθμό ρεκόρ των 262 συμπολιτών μας που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Όπως είναι λογικό αυτή η έξαρση των κρουσμάτων στη χώρα μας επηρεάζει πολλούς τομείς. Από την πρώτη στιγμή που έληξε η καραντίνα οι ειδικοί είχαν τονίσει ότι κάθε μέτρο θα εξετάζεται ξανά ανάλογα με την κατάσταση που υπάρχει. Αυτή τη στιγμή υπάρχει έντονος προβληματισμός και οι επιστήμονες εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπάρξει καθυστέρηση στο άνοιγμα των σχολείων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τραπέζι έχει πέσει το ενδεχόμενο οι μαθητές να επιστρέψουν στις τάξεις τους στο τέλος του Σεπτεμβρίου.

Συζητήθηκε ήδη η πρόταση

Από το ρεπορτάζ προκύτπει ότι η πρόταση για άνοιγμα των σχολείων στα τέλη του Σεπτέμβρη έχει ήδη συζητηθεί από τους αρμόδιους. Στο σκεπτικό των επιστημόνων είναι ότι όλα θα κριθούν στα τέλη Αυγούστου, οπότε και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Όμως, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και με τις εκτιμήσεις των ειδικών ότι το επόμενο 15νθήμερο θα υπάρξει νέα έκρηξη των κρουσμάτων, θεωρείται δεδομένο ότι η απόφαση για να κτυπήσει το «πρώτο κουδούνι» της νέας σχολικής χρονιάς στις 7 Σεπτεμβρίου, τίθεται πλέον εν αμφιβόλω.

Το υπουργείο Παιδείας από την πλευρά του δεν θα ήθελε να αναβληθεί η έναρξη της σχολικής χρονιάς, αλλά αν τα κρούσματα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, ή ακόμα χειρότερα, αυξηθούν στην πορεία τότε η απόφαση αναβολής φαντάζει μονόδρομος. Φυσικά κανένας δεν θα ήθελε να ανοίξει τα σχολεία την ώρα που η χώρα βρίσκεται στο μάτι του κύκλωνα και καταγράφονται 200, 300 ή 500 κρούσματα καθημερινά.

Μια απόφαση για αναβολή έναρξης της σχολικής χρονιάς και για μετάθεσή της 20 ημέρες ή και ένα μήνα μετά ασφαλώς δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα σε εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες. Από το πώς θα μπορέσουν τα σχολεία να ξεκινήσουν με τηλεκπαίδευση μέχρι τις γονικές άδειες που θα πρέπει να δοθούν σε μητέρες και πατέρες, ειδικά τώρα που οι παππούδες και γιαγιάδες βρίσκονται ουσιαστικά σε καραντίνα υπό το φόβο μήπως νοσήσουν.

Δεν μιλάει για αναβολή το υπουργείο

Πριν από λίγες ημέρες η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου, Αναστασία Γκίκα,  μίλησε στην εκπομπή Συνδέσεις της ΕΡΤ και δεν είχε κάνει καμία αναφορά στο ενδεχόμενο αναβολής της έναρξης της σχολικής χρονιάς.  «Βεβαίως και θα ανοίξουν τα σχολεία στις 07/09. Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να ακολουθούν το κανονικό τους πρόγραμμα», τόνισε η κ. Γκίκα. «Άλλωστε οι εκπαιδευτικοί ξεκινούν από 1η Σεπτεμβρίου 2020 για να προετοιμάσουν ό,τι χρειάζεται ώστε να μπορέσουν να υποδεχθούν τα σχολεία τα παιδιά μας. Είμαστε πιο ενημερωμένοι και πιο προετοιμασμένοι αυτή τη φορά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments