Ελλάδα

Ασβεστοχώρι οίκος ευγηρίας: Σε επιθεωρητές Υγείας η έρευνα για τα κρούσματα

Ασβεστοχώρι οίκος ευγηρίας: Σε επιθεωρητές Υγείας η έρευνα για τα κρούσματα
Ασβεστοχώρι οίκος ευγηρίας: Εισαγγελική παρέμβαση υπήρξε για την έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού σε οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης.

Σε επιθεωρητές Υγείας αναμένεται να ανατεθεί η έρευνα για τα 36 κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, μετά την εισαγγελική παρέμβαση. Από τους 36 νοσούντες οι 33 είναι ένοικοι και οι 3 εργαζόμενοι, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των υπολοίπων τεστ. Σημειώνεται, πως περίπου 120 άτομα (μαζί με τους εργαζόμενους) διέμεναν στο συγκεκριμένο γηροκομείο.

Το πρώτο κρούσμα στον συγκεκριμένο χώρο προήλθε από εργαζόμενο, ο οποίος είχε έρθει σε επαφή με νεαρό άτομο που πραγματοποίησε διακοπές στη Χαλκιδική και είχε πάει σε συναυλία. Πλέον, ο οίκος έχει τεθεί σε πλήρη καραντίνα, με την είσοδο αλλά και την έξοδο να απαγορεύονται από το κτίριο, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και οι ιχνηλάτηση.

Σε επιθεωρητές Υγείας η έρευνα

Για τα κρούσματα στον οίκο ευγηρίας, υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκαντζιάς, έδωσε εντολή για τη διεξαγωγή έρευνας. Σύμφωνα με το grtimes.gr η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης θα παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται παράβαση της νομοθεσίας για τη μετάδοση ασθενειών. Η έρευνα αναμένεται να ανατεθεί σε επιθεωρητές Υγείας.

Στους 218 οι νεκροί στη χώρα μας:

Εν τω μεταξύ, εκτός από τη συνεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων των τελευταίων δέκα ημερών υπάρχουν άλλοι δύο καταγεγραμμένοι θάνατοι από Covid-19 στην . Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δυο πιο πρόσφατα θύματα του ιού είναι ένας ένας 87χρονος από τη  και ένας 82χρονος στη . Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα τοπικά ρεπορτάζ αυτοί οι δυο θάνατοι δεν έχουν κάποια σχέση με το γηροκομείο «Αγίας Κυριακής».

Ο 87χρονος νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής. Είχε πολλά προβλήματα και η κατάσταση του ήταν μη αντιστρέψιμη, Ο 82χρονος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ από τις 2 Αυγούστου, με υποκείμενα νοσήματα γαστρίτιδας και προστάτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι και κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας σημειώθηκαν άλλοι δυο θάνατοι. Αυτή τη στιγμή ο συνολικός αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας είναι 218.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments