Διεθνή

Μέρκελ Μακρόν: Συνάντηση στις 20 Αυγούστου – Θα συζητήσουν και για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Μέρκελ Μακρόν: Συνάντηση στις 20 Αυγούστου – Θα συζητήσουν και για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο
Μέρκελ Μακρόν: Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν -μεταξύ άλλων- τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Για τις 20 Αυγούστου «κλείδωσε» η συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ και του Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με το Reuters το οποίο επικαλείται τη γαλλική προεδρία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν -μεταξύ άλλων- τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Ακόμα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, στη συνάντηση στην συνάντηση -που θα πραγματοποιηθεί στην παραθεριστική κατοικία του Γάλλου προέδρου- θα συζητήσουν τα μεγάλα διεθνή ζητήματα, από τον κοροναϊό μέχρι τον Λίβανο, αλλά και της εξελίξεις στη Λευκορωσία.

Επικοινωνία Μακρόν – Τραμπ: Θα «επιβάλουμε» την ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και τον Λίβανο.

Όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter ο πρόεδρος της Γαλλίας «οι απόψεις μας συγκλίνουν. Το ενδιαφέρον μας για την ειρήνη και την ασφάλεια είναι κοινό. Θα το επιβάλουμε».

Ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Καγκελάριο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ τηνΠέμπτη 13 Αυγούστου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς και για την τουρκική προκλητικότητα. O Έλληνας πρωθυπουργός φαίνεται πως ενημέρωσε την Άνγκελα Μέρκελ για την κατάσταση στη θαλάσσια περιοχή ενόψει της αυριανής έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και να υπενθυμίσουμε ότι λίγο νωρίτερα, η Καγκελάριος της Γερμανίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το Anadolu μάλιστα, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί μίλησαν για περιφερειακά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου και του ζητήματος της Ανατολικής Μεσογείου. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της τουρκικής πλευράς, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε εκ νέου την άποψη περί επίλυσης των προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο με βάση την ισότητα και τον διάλογο στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αξιολογήθηκαν επίσης τα βήματα για την ανάπτυξη των σχέσεων Τουρκίας – Γερμανίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments