Ελλάδα

Φωτιά στη Μεταμόρφωση: Κάτοικοι με ζαλάδες και εμετούς – Ανησυχία για τοξικό νέφος

Φωτιά στη Μεταμόρφωση: Κάτοικοι με ζαλάδες και εμετούς – Ανησυχία για τοξικό νέφος
Φωτιά στη Μεταμόρφωση: Ανησυχία στους κατοίκους των γύρω περιοχών καθώς ο επικίνδυνος τοξικός καπνός είναι επικίνδυνος για την υγεία. Κάτοικοι παρουσιάζουν ζαλάδες και εμετούς ενώ πιο δύσκολη είναι η κατάσταση για όσους έχουν αναπνευστικά προβλήματα.

Το τοξικό νέφος που δημιουργήθηκε από την πυρκαγιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης το πρωί του δεκαπενταύγουστου, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία των κατοίκων. Οι οδηγίες της Περιφέρειας Αττικής προς τους κατοίκους των γύρω περιοχών είχαν ως στόχο την προστασία των πολιτών, ιδίως των πιο ευαίσθητων ομάδων.

Όπως μετέδωσε το MEGA, οι κάτοικοι της περιοχής εμφάνισαν σήμερα ένα ελαφρύ τσούξιμο στα μάτια, τη μύτη και το λαιμό. Ωστόσο, χθες, υπέφεραν, και ειδικά εκείνοι που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα, παρουσίασαν πιο σοβαρά συμπτώματα όπως ζαλάδες και εμετούς.

 Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα βίντεο από την κάμερα καιρού στις εγκαταστάσεις του στην Πεντέλη, που δείχνει πώς εξαπλώνεται ο τοξικός καπνός στον Αττικό ουρανό. Στην περιοχή σήμερα κυκλοφορούν ελάχιστοι άνθρωποι, ενώ όσοι έχουν βγει προσπαθούν να είναι προσεκτικοί και δηλώνουν ότι αναπνέουν με δυσκολία.

Μάχη της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση

Ένα μεγάλο μέρος του κτιρίου έχει καταρρεύσει, ενώ πλέον εκείνο που απασχολεί τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι η πλήρης κατάσβεση των υλικών που συνεχίζουν να σιγοκαίγονται.

Οι πυροσβέστες, όμως, μπορούν, πλέον, να πλησιάσουν το εσωτερικό του κατεστραμμένου εργοστασίου, ενώ παραμένουν και επιχειρούν όλες οι επίγειες δυνάμεις. Υπενθυμίζουμε ότι τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης εξέφρασε την ανησυχία του για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της πυρκαγιάς και επεσήμανε ότι χρειάζεται να οριστεί ένα πλαίσιο προδιαγραφών λειτουργίας τέτοιων εργοστασίων.

Ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, αφού ευχαρίστησε το Πυροσβεστικό Σώμα, την Ελληνική Αστυνομία, την Περιφέρεια Αττικής, την Πολιτική Προστασία, τους εργαζόμενους στον Δήμο του, αλλά και όσους Δήμους έσπευσαν και βοήθησαν για την κατάσβεσή της, στη συνέχεια τόνισε: «Ωστόσο, κερδίσαμε μια μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο.

Η φωτιά μπορεί να υποχωρεί, όχι όμως το περιβαντολλογικό πλήγμα. Πρέπει άμεσα να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς και ελέγχου όλων των αδειών. Παράλληλα καλούμε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, τους συναρμόδιους φορείς, την Περιφέρεια Αττικής και τους Δήμους, να κάτσουμε όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι και να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο προδιαγραφών και ελέγχων, ώστε να αποφύγουμε ανάλογα ατυχήματα στο μέλλον. Να μη βρεθούμε ποτέ ξανά στην ίδια δύσκολη θέση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments