Ελλάδα

Ηράκλειο εργατικό ατύχημα: Στην εντατική 55χρονος οικοδόμος που έπεσε από ύψος άνω των 9 μέτρων

Ηράκλειο εργατικό ατύχημα: Στην εντατική 55χρονος οικοδόμος που έπεσε από ύψος άνω των 9 μέτρων
Ηράκλειο εργατικό ατύχημα: Διασωληνωμένος στο ΠΑΓΝΗ βρίσκεται ένας 55χρονος οικοδόμος που κατά τη διάρκεια εργασιών στην πολυκατοικία έπεσε από ύψος άνω των εννιά μέτρων. Για μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας κάνει λόγο το Συνδικάτο Οικοδόμων.

Άλλο ένα εργατικό ατύχημα έλαβε χώρα αυτή τη φορά στο Ηράκλειο της Κρήτης, καθώς ένας 55χρονος οικοδόμος που εργαζόταν σε πολυκατοικία βρέθηκε στο κενό από ύψος άνω των 9 μέτρων. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΠΑΓΝΗ όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου, το ατύχημα σημειώθηκε στην περιοχή της Άνω Αλικαρνασσού προς τη Βιομηχανική Περιοχή, σε εργασίες συντήρησης πολυκατοικίας, όταν ο άτυχος εργαζόμενος έκοψε το μπαλκόνι και βρέθηκε στο κενό από ύψος 9,5 μέτρων.

Μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων, βρέθηκαν άμεσα στο τόπο του ατυχήματος προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία μαζί με την τεχνική επιθεώρηση εργασίας. Σύμφωνα με το Συνδικάτο, οι ευθύνες των εργοδοτών είναι πολλές λόγω της μη τήρησης όλων των μέτρων ασφαλείας αλλά και λόγω της εντατικοποίησης που επικρατεί στην οικοδομή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συνδικάτου:

«Ένα νέο σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα στην περιοχή της Άνω Αλικαρνασσού προς τη Βιομηχανική Περιοχή, σε εργασίες συντήρησης πολυκατοικίας, όταν έκοψε το μπαλκόνι και βρέθηκε στο κενό ο άτυχος συνάδελφος από 9,5 μέτρα. Πολλά έργα συντήρησης πρέπει να ελέγχονται για την στατικότητα για να μην έχουμε αυτά τα αποτελέσματα.

Μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων, βρέθηκαν άμεσα στο τόπο του ατυχήματος προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία μαζί με την τεχνική επιθεώρηση εργασίας. Το εργατικό ατύχημα είχε σαν αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του συναδέλφου μας Α.Π. (A.P.) 55 ετών Αλβανική καταγωγής, ο οποίος βρίσκεται διασωληνωμένος.

Οι ευθύνες της εργοδοσίας στο χώρο των κατασκευών γενικά είναι μεγάλες. Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης όπως και των προηγούμενων για την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο των κατασκευών.

Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις του Συνδικάτου μας στους χώρους δουλειάς για τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας, αλλά και στο ΣΕΠΕ η κατάσταση δυστυχώς χειροτερεύει, λόγω της εντατικοποίησης που επικρατεί στην οικοδομή, δουλειά ήλιο με ήλιο, δουλειά τα Σαββατοκύριακα.

Κι εδώ βρίσκονται οι ευθύνες της ΝΔ και των προηγούμενων κυβερνήσεων, αφού το ΣΕΠΕ είναι παντελώς υποστελεχωμένο από έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους εργοδότες να αλωνίζουν και να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους με αποτέλεσμα τα συνεχή εργατικά «ατυχήματα».

Όλα τα ατυχήματα δεν είναι ούτε από την κακιά στιγμή, ούτε από την απροσεξία, είναι από την εντατικοποίηση της δουλειάς με αποτέλεσμα την κούραση, είναι από τα ελλιπή μέτρα για την Υγεία και την Ασφάλεια αφού για την εργοδοσία θεωρείται κόστος.

Συνάδελφοι, οι μόνοι που μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας είμαστε εμείς. Οργανωμένοι και συσπειρωμένοι στο συνδικάτο μας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στον τρομοκρατία της εργοδοσίας, να σηκώσουν κεφάλι ,να γραφτούν και να συμμετέχουν στη δράση του Συνδικάτου για να υπερασπιστούμε στην κυριολεξία τη ζωή μας και τα δικαιώματά μας.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον συνάδελφό μας και γρήγορα να επιστρέψει στην οικογένειά του».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments