Διεθνή

Σομαλία: Νεκροί και τραυματίες ύστερα από έκρηξη σε ξενοδοχείο στο Μογκαντίσου

Σομαλία: Νεκροί και τραυματίες ύστερα από έκρηξη σε ξενοδοχείο στο Μογκαντίσου
Σομαλία: «Άκουσα μια τεράστια έκρηξη στο ξενοδοχείο, ακολούθησαν πυροβολισμοί και κατόπιν υψώθηκε καπνός».

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους ύστερα από έκρηξη σε ξενοδοχείο στο Μογκαντίσου στη Σομαλία.

Μερικές πληροφορίες αναφέρουν πως τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από τη φονική έκρηξη, αν και το globalnews.ca δημοσιεύει πως τα θύματα είναι πολύ παραπάνω, κάνοντας λόγο για δεκαπέντε νεκρούς. Επίσης, εικοσιοκτώ άτομα τραυματίστηκαν, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας και τον επικεφαλής της υπηρεσίας ασθενοφόρων, από την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα Κυριακή (16 Αυγούστου) στο ξενοδοχείο Elite, στην παραλία Λίντο, στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου, ενώ ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών.

«Η επίθεση δεν έχει τελειώσει και ο απολογισμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί», τόνισε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ίσμαελ Μουκτάρ Ομάρ. Μεταξύ των θυμάτων είναι δύο κυβερνητικοί αξιωματούχοι, τρεις φρουροί ασφαλείας του ξενοδοχείου και τέσσερις άμαχοι, όπως εξήγησε ο αστυνομικός Άχμεντ Μπασάνε. Την ώρα που οι περισσότεροι επισκέπτες του τετραώροφου ξενοδοχείου διασώθηκαν, 28 τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, όπως έγινε γνωστό από τον επικεφαλής των τοπικών υπηρεσιών ασθενοφόρων Αμπντουλκαντίρ Αμπντιραμάν Αντάν.

Επίσης, αναφορικά με το ποιος πραγματοποίησε αυτή την επίθεση, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SONNA μετέδωσε ότι η ισλαμιστική οργάνωση Σεμπάμπ διέπραξε την επίθεση με ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο στην είσοδο του ξενοδοχείου και ένοπλους μαχητές της. Πυρά ακούγονταν από το εσωτερικό του ξενοδοχείου και κυβερνητικές δυνάμεις ασφαλείας αναπτύχθηκαν στο σημείο.

Τι αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας;

«Άκουσα μια τεράστια έκρηξη στο ξενοδοχείο, ακολούθησαν πυροβολισμοί και κατόπιν υψώθηκε καπνός», περιέγραψε ο Άχμεντ Άλι, ένας αυτόπτης μάρτυρας, στο Ρόιτερς. «Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες άμαχοι, που περνούσαν έξω από το ξενοδοχείο και άλλοι που βρίσκονταν μέσα σε αυτό. Μεταξύ των νεκρών είναι ένας διευθυντής του υπουργείου Ενημέρωσης», αναφέρει το SONNA, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο τύπου του υπουργείου Ισμαήλ Μουκτάρ Ομάρ.

Αξίζει να αναφέρουμε πως κυβερνητικοί αξιωματούχοι, υπάλληλοι κυβερνητικών υπηρεσιών και άνθρωποι από τη διασπορά συχνάζουν στο ξενοδοχείο. «Η ανταλλαγή πυρών είναι τρομακτική και αδέσποτες σφαίρες έφθασαν σε εμάς στην παραλία», περιέγραψε ο Μοχάμεντ Νουρ, ένας κυβερνητικός υπάλληλος. Σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός αστυνομικού στο Γαλλικό Πρακτορείο, ένοπλοι περικύκλωσαν το παραθαλάσσιο ξενοδοχείο, μετά την έκρηξη του παγιδευμένου οχήματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments