Διεθνή

Ελληνοτουρκικά: Βγαίνει και τρίτο γεωτρύπανο της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο

Ελληνοτουρκικά: Βγαίνει και τρίτο γεωτρύπανο της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο
Ελληνοτουρκικά: Σύμφωνα με δημοσίευμα της Yeni Safak και ένα τρίτο τουρκικό γεωτρύπανο θα βγει στην Ανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται ήδη στην Αττάλεια.

Δεν λέει να κοπάσει η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο παρά τις πληροφορίες για διάλογο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ‘Yeni Safak ακόμα ένα τούρκικο γεωτρύπανο είναι έτοιμο να βγει στην Ανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται ήδη στην Αττάλεια. Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι διπλωματικές ενέργειες της χώρας.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, πρόκειται για το πλωτό γεωτρύπανο “Kanuni” το οποίο αγοράστηκε πρόσφατα και είναι το τρίτο μεγαλύτερο που διαθέτει η Άγκυρα. Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως το πλοίο βρίσκεται ήδη στην Αττάλεια και πως το πλήρωμά του βρίσκεται προληπτικά σε καραντίνα λόγω κορονοϊού.

Το “Kanuni” είναι μικρότερο από το “Fatih” και το “Yavuz” με τα επίσημα στοιχεία να αναφέρουν ότι έχει ικανότητα γεώτρησης σε βάθος βυθού 11.400 μέτρων.

Το μήνυμα του Πομπέο στην Τουρκία

Υπενθυμίζεται πως χτες ο Μάικ Πομπέο, είχε συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογο του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, τόνισε στον Τσαβούσογλου πως πρέπει να μειωθεί η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. “Είχαμε μια συζήτηση που έγινε την κατάλληλη στιγμή με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την επείγουσα ανάγκη να μειωθούν οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο” αναφέρεται χαρακτηριστικά στο tweet του Μάικ Πομπέο.

Σύμφωνα με αναλυτές στην Ελλάδα το μήνυμα αυτό από τις ΗΠΑ δόθηκε για να πιέσει την Άγκυρα να σταματήσει τις ενέργειές της στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ σύμφωνα με άλλους η Τουρκία δεν πρόκειται να υποχωρήσει από την συγκεκριμένη έκκληση του Πομπέο.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών την Παρασκευή είχε συναντηθεί με τον Νίκο Δένδια στην Βιέννη, με τον Πομπέο να μιλά και τότε για ανάγκη αποκλιμάκωσης επισημαίνοντας ότι η σχέση ΗΠΑ – Ελλάδας είναι ισχυρή.

Το Όρουτς Ρέις μπαινοβγαίνει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

«Πόλεμος νεύρων» με το τούρκικο σεισμογραφικό που αλλάζει διαρκώς πορεία και μπαινοβγαίνει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Σήμερα το πρωί εισήλθε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, ενώ χθες όταν το πλοίο έφτασε στο βορειοανατολικό άκρο της θαλάσσιας περιοχής που έχει δεσμεύσει με παράνομη  η Τουρκία, έστρεψε δυτικά νοτιοδυτικά, χαράσσοντας πορεία για την ελληνική υφαλοκρηπίδα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments