Ελλάδα

Τούρκοι χάκερς «κατέβασαν» την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Τούρκοι χάκερς «κατέβασαν» την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης
Τούρκοι χάκερς: Επίθεση δέχτηκε το πρωί της Τρίτης η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, καθώς η ιστοσελίδα «έπεσε» και ανέβηκε αντ’ αυτού μήνυμα για το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis.

Θύμα διαδικτυακής επίθεσης έπεσε η σελίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης το πρωί της Τρίτης 18 Αυγούστου. Όταν ανοίγει η ιστοσελίδα της Περιφέρειας εμφανίζεται το τουρκικό πλοίο Oruc Reis και το εξής μήνυμα: «Έχουμε έναν στρατό που αγαπάει τον θάνατο και το μαρτύριο τόσο όσο αγαπάτε εσείς τον κόσμο #BlueHomeLand». Αξίζει να σημειωθεί πως το #Bluehomeland αναφέρεται στην “Γαλάζια Πατρίδα”. Δηλαδή στα σχέδια των γειτόνων για επέκτασης της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η σελίδα «έπεσε» νωρίς το πρωί και πλέον έχει κατέβει η φωτογραφία, ενώ γίνεται προσπάθεια να λειτουργήσει ξανά. Οι Τούρκοι χάκερς επιτέθηκαν και στην σελίδα του 424 Γ.Σ.Ν.Ε., καθώς και εκεί ανάρτησαν την συγκεκριμένη φωτογραφία:

Χάκαραν και την ιστοσελίδα του υπουργείου Εργασίας:

Υπενθυμίζεται πως μερικές ημέρες πριν, στις 14 Αυγούστου, θύμα διαδικτυακής επίθεσης είχε πέσει και η σελίδα του υπουργείου Εργασίας. Όταν άνοιγε η ιστοσελίδα του υπουργείου εμφανιζόταν το μήνυμα ότι η σελίδα έχει χακαριστεί. Το μήνυμα ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «κάθε επίθεση που κάνετε στο Oruc Reis, θα έχει μια απάντηση για εσάς μέσω διαδικτύου».

Όλα αυτά συνέβησαν όταν η πλώρη της φρεγάτας «Λήμνος» χτύπησε την πρύμη του Kemal Reis, που βρισκόταν σε ελληνική υφαλοκρηπίδα συνοδεύοντας το Oruc Reis. Κατά τις πληροφορίες, η σύγκρουση οφείλεται σε κακούς χειρισμούς του Τούρκου πλοίαρχου που δεν μπόρεσε να κρατήσει την πορεία του σκάφους του. Φαίνεται ότι το τουρκικό σκάφος έπαθε μεγαλύτερες ζημιές από το “Λήμνος” το οποίο την επόμενη μέρα συμμετείχε κανονικά στην άσκηση με τα γαλλικά πολεμικά πλοία. Ευτυχώς το ναυτικό ατύχημα δεν πήρε διαστάσεις θερμού επεισοδίου λόγω της ψυχραιμίας που επιδείχτηκε. Ωστόσο, ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, επιχείρησε να «ντύσει» προπαγανδιστικά το συμβάν, δηλώνοντας ότι: «Είπαμε, μην τυχόν επιτεθείτε στο Oruc Reis αλλιώς θα πληρώσετε βαρύ τίμημα. Και έλαβαν την πρώτη απάντηση».

Ελληνικό υποβρύχιο έκοψε τα καλώδια του Oruc Reis και κατέστρεψε τον εξοπλισμό του:

Εν τω μεταξύ, δημοσίευμα της ρωσικής ιστοσελίδας rua.gr, σχετικά με το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, έρχεται να βάλει νέα «φωτιά» στα ελληνοτουρκικά αφού αναφέρεται σε ένα πολύ σοβαρό περιστατικό με «πρωταγωνιστή» ελληνικό υποβρύχιο. Σύμφωνα με τη ρωσική ιστοσελίδα, στις 13 Αυγούστου, όταν η φρεγάτα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού «Λήμνος» μπήκε σε αντιπαράθεση με την τουρκική φρεγάτα Kemal Reis και φαίνεται να συγκρούστηκαν, ελληνικό υποβρύχιο κατέστρεψε τον εξοπλισμό του Oruc Reis. Σημειώνεται, ότι το συγκεκριμένο περιστατικό ούτε έχει γίνει γνωστό, ούτε επιβεβαιώνεται από επίσημες πηγές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments