Video

Μισέλ Ομπάμα για Τραμπ: «Ο λάθος πρόεδρος για τη χώρα μας»

Μισέλ Ομπάμα για Τραμπ: «Ο λάθος πρόεδρος για τη χώρα μας»
Μισέλ Ομπάμα για Τραμπ: Με όχι και τόσο κολακευτικά λόγια μίλησε η πρώην πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών για τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο.

Η πρώην πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Μισέλ Ομπάμα, τόνισε μιλώντας στο συνέδριο των Δημοκρατικών ότι η χώρα της πρέπει να ενστερνιστεί την ενσυναίσθηση, την συναισθηματική ταύτιση, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού και της οικονομικής κρίσης που έχει προκαλέσει, καταγγέλλοντας τη συμπεριφορά του Ρεπουμπλικάνου προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. «Όποτε στρέφουμε το βλέμμα μας σε αυτόν τον Λευκό Οίκο περιμένοντας να αναλάβει ηγετικό ρόλο, να μας καταπραΰνει, να μας δώσει μια αίσθηση σταθερότητας, αυτό που παίρνουμε αντ’ αυτών είναι χάος, διχασμό, πλήρη και απόλυτη έλλειψη συναισθηματικής ταύτισης», επισήμανε η Μισέλ Ομπάμα στο μήνυμά της.

Παράλληλα σημείωσε πως:

«Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο λάθος πρόεδρος για τη χώρα μας. Δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Δεν μπορεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Δεν μπορεί απλά να είναι αυτός που χρειαζόμαστε να είναι». Στη συνέχεια, στηλίτευσε τους χειρισμούς του μεγιστάνα ως προς το ζήτημα των φυλετικών σχέσεων στις ΗΠΑ, καθώς και ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. «Αν νομίζετε ότι τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα, μπορούν — και θα γίνουν, αν δεν επιλέξουμε την αλλαγή σε αυτές τις εκλογές», προειδοποίησε η Μισέλ Ομπάμα.

«Αν θέλουμε να έχουμε την ελπίδα πως θα τελειώσει αυτό το χάος, πρέπει να ψηφίσουμε τον Τζο Μπάιντεν σαν να εξαρτάται η ζωή μας από αυτό», πρόσθεσε η σύζυγος του Μπαράκ Ομπάμα, στην παθιασμένη ομιλία της με την οποία έκλεισε το πρώτο βράδυ του χωρίς προηγούμενου αυτού συνεδρίου των Δημοκρατικών, το οποίο διεξάγεται εξ ολοκλήρου ψηφιακά, εξαιτίας της πανδημίας του φονικού ιού.

Λίγα λόγια για την Μισέλ Ομπάμα:

Η Μισέλ Λαβόν Ρόμπινσον Ομπάμα είναι Αμερικανίδα δικηγόρος και συγγραφέας. Είναι παντρεμένη με τον 44ο Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και επίσης είναι η πρώτη Αφροαμερικανίδα πρώτη κυρία. Υπήρξε η πρώτη κυρία των ΗΠΑ από το 2009 έως το 2017. Μεγαλωμένη στο Σάουθ Σάιντ του Σικάγου, αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Πρίνστον και τη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ, κάνοντας τα πρώτα βήματα της δικηγορικής της καριέρας στο Σίντλεϋ Όστιν, όπου και γνώρισε τον Μπάρακ Ομπάμα.

Ακολούθως εργάστηκε στο προσωπικό του Δημάρχου του Σικάγου, Ρίτσαρντ Ντάλεϊ, αλλά και για το Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Σικάγου. Κατά τη διάρκεια του 2007 και του 2008, η Μισέλ βοήθησε τον σύζυγό της στην προεκλογική του εκστρατεία. Η Μισέλ και ο Μπάρακ Ομπάμα έχουν δύο κόρες. Η 56χρονη έχει γίνει είδωλο ντυσίματος για τις γυναίκες, ενώ είναι συνήγορος για θέματα φτώχειας, διατροφολογίας, σωματικής άθλησης και υγιεινής διατροφής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments