Ελλάδα

Lockdown Ελλάδα: Η ενδοοικογενειακή βία και τα διαζύγια αυξήθηκαν στην Ελλάδα εν μέσω καραντίνας

Lockdown Ελλάδα: Η ενδοοικογενειακή βία και τα διαζύγια αυξήθηκαν στην Ελλάδα εν μέσω καραντίνας
Lockdown Ελλάδα: Δεν είναι μόνο η οικονομία της χώρα μας που επλήγη ιδιαίτερα στη διάρκεια της καραντίνας.

Το lockdown έφερε «έκρηξη» τόσο των διαζυγίων όσο και της ενδοοικογενειακής βίας στη χώρα μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι η ενδοοικογενειακή βία αυξήθηκε στην Ελλάδα εν μέσω καραντίνας κατά 20%, αριθμός που αποτυπώνει το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στη χώρα μας

Και είναι φανερό ότι δεν είναι μόνο η οικονομία της χώρα μας που επλήγη ιδιαίτερα στη διάρκεια του lockdown που έφερε ο κορωνοϊός, καθώς φαίνεται πως ο αντίκτυπος αυτής της πρωτοφανούς κατάστασης έχει πολλαπλές και πολύ σοβαρές πτυχές. Καλεσμένοι στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί« του ANT1 βρέθηκαν ο δικηγόρος, Κωνσταντίνος Γώγος και η ψυχολόγος, Κρίστι Καθαργιά, οι οποίοι έκαναν λόγο για «έκρηξη» των διαζυγίων και της ενδοοικογενειακής βίας στη χώρα μας, ως απόρροια της καραντίνας.

Όπως ανέφερε ο κος Γώγος, η ενδοοικογενειακή βία αυξήθηκε στην Ελλάδα εν μέσω lockdown, ενώ τόνισε πως τα θύματα στην πλειοψηφία τους αρνούνται να καταγγείλουν στις Αρχές όσα βιώνουν. Αυτό σημαίνει ότι η καραντίνα άφησε το στίγμα της στους γάμους που εγκλωβίστηκαν σε αυτή με προϋπάρχοντα προβλήματα. Επίσης, να αναφέρουμε ότι δεν είναι τυχαίο ότι κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων, οι κλήσεις στη γραμμή της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» που αφορούσαν θέματα διαζυγίου, παρουσίασαν αύξηση 100% συγκριτικά με αντίστοιχες περιόδους προηγούμενων ετών, καταλαμβάνοντας ποσοστό περίπου 25% επί των συνολικών κλήσεων συμβουλευτικής.

Πολλές κλήσεις αφορούσαν «νέα» διαζύγια, οι αποφάσεις για τα οποία ελήφθησαν στην περίοδο της πανδημίας. «Στην καραντίνα πυροδοτήθηκαν διαζύγια», είχε δηλώσει στην «Κ» η Νάγια Σουρβίνου, ψυχολόγος και μέλος της επιστημονικής ομάδας της συμβουλευτικής γραμμής 115-25, πριν από έναν μήνα περίπου. «Είχαμε κλήσεις από γονείς που αποφάσισαν εκείνο το διάστημα να χωρίσουν και καλούσαν με σκοπό να δουν πώς θα το ανακοινώσουν στα παιδιά. Πολλοί αναρωτιούνταν εάν είναι κατάλληλη στιγμή να το ανακοινώσουν, δεδομένου ότι ήταν σε ισχύ μέτρα και υπήρχαν πρακτικά προβλήματα, αφού ένας γονιός δεν μπορούσε να φύγει από το σπίτι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments