Ελλάδα

Θεσσαλονίκη κορωνοϊός οίκος ευγηρίας: Νέα εστία στον Εύοσμο – Θετικοί ηλικιωμένοι και προσωπικό

Θεσσαλονίκη κορωνοϊός οίκος ευγηρίας: Νέα εστία στον Εύοσμο – Θετικοί ηλικιωμένοι και προσωπικό
Θεσσαλονίκη κορωνοϊός οίκος ευγηρίας: Συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη καθώς ένας ακόμη οίκος ευγηρίας έχει μετατραπεί σε εστία μόλυνσης. Στους 22 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νοσούντες.

Νέος οίκος ευγηρίας με θετικά κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, 22 άτομα από τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Εστία Παπαγεωργίου» που ανήκει στη Μητρόπολη Νεαπόλεως στον Εύοσμο έχουν διαγνωσθεί θετικά στον ιό. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 15 ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στον οίκο και 7 άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό.

Οι εννέα εξ αυτών έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και οι άλλοι τρεις στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα κρούσματα έγιναν γνωστά όταν κάποιοι από τους ηλικιωμένους εμφάνισαν ήπια συμπτώματα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν τεστ από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Σημειώνεται πως ο αριθμός των φιλοξενουμένων στο γηροκομείο ανέρχεται σε 45. Όσο για το πως κατάφερε να εισέλθει ο ιός αφού τηρούνταν όλα τα μέτρα προστασίας, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η διασπορά προήλθε από ηλικιωμένη, την οποία μετέφεραν τα παιδιά της σε εξωτερικό γιατρό και στη συνέχεια επέστρεψαν στον οίκο.

Τι λέει ο υπεύθυνος του γηροκομείου:

Όπως επισημαίνει μιλώντας στο GRTimes o πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μίλκας, οι ηλικιωμένοι, των οποίων οι ηλικίες κυμαίνονται γύρω στα 80 έτη, έχουν ήπια συμπτώματα. Το επισκεπτήριο του γηροκομείου είχε απαγορευτεί από τον Μάρτιο, ενώ πλέον οι εργαζόμενοι θα διανυκτερεύουν σε έναν ξενώνα δίπλα στον οίκο, για να αποφευχθεί η μεταφορά του ιού.

Έξι οι νεκροί από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι:

Την ίδια ώρα στους έξι ανέρχονται οι νεκροί από τον πρώτο οίκο ευγηρίας. Χθες, ένας 88χρονος με υποκείμενα νοσήματα από το συγκεκριμένα γηροκομείο έφυγε από τη ζωή ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 233.  Ο ηλικιωμένος κατέληξε στο νοσοκομείο Παπανικολάου και αποτελεί το έκτο κατά σειρά θύμα της εν λόγω εστίας μόλυνσης. Παράλληλα, στα 36 είναι τα θετικά κρούσματα. Η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης έχει διατάξει τη διενέργεια προανάκρισης προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι ευθύνονται για τους ασθενείς.

Νέο ρεκρό κρουσμάτων:

Εν τω μεταξύ χθες, ο  ανακοίνωσε για ακόμη μία ημέρα τριψήφιο νούμερο νοσούντων. Συγκεκριμένα, έκανε αναφορά για 269 νέα κρούσματα στη χώρα, εκ των οποίων τα 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πλέον 7.472, εκ των οποίων το 55.3% αφορά άνδρες.

  • 1.742 (23.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και
  • 3.516 (47.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 25 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 7 (28.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 52.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 137 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Επίσης υπάρχουν 2 ακόμα καταγεγραμμένοι θάνατοι και 232 νεκροί συνολικά στη χώρα (με τον 88χρονο 233). 82 (35.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments