Διεθνή

Λευκορωσία: Κι άλλος νεκρός διαδηλωτής από τα πυρά της Αστυνομίας

Λευκορωσία: Κι άλλος νεκρός διαδηλωτής από τα πυρά της Αστυνομίας
Λευκορωσία: Ένας 43χρονος είναι το νέο θύμα των διαδηλώσεων κατά του Αλεξάντερ Λουκασένκο στην πρώην χώρα της ΕΣΣΔ.

Άλλος ένας διαδηλωτής είναι νεκρός στη Λευκορωσία μετά από πυρά της Αστυνομίας. Το υπουργείο Υγείας της χώρας επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του τον θάνατο του Γκενάντι Σούτοφ, 43 ετών, έπειτα από «ραγδαία επιδείνωση» της κατάστασης της υγείας του, χωρίς, όμως, να αναφέρει την αιτία των τραυμάτων του.

Σύμφωνα με τους συγγενείς του, ο άτυχος Σούτοφ τραυματίστηκε από τα πυρά της Αστυνομίας στη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά της επανεκλογής του Αλεξάντερ Λουκασένκο, οι οποίες γνώρισαν βίαιη καταστολή την περασμένη εβδομάδα. Την ίδια πληροφορία μεταφέρουν και πηγές τις οποίες επικαλούνται τα λευκορωσικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ο διαδηλωτής είχε τραυματιστεί από σφαίρα στο κεφάλι στις 11 Αυγούστου στο Μπρεστ, πόλη της δυτικής Λευκορωσίας, και υπέκυψε σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Μινσκ.

Ο Σούτοφ είναι ο τρίτος νεκρός από την αρχή των διαδηλώσεων κατά των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών της 9ης Αυγούστου, τα οποία αμφισβητούνται από την αντιπολίτευση. Στη διάρκεια αυτών των κινητοποιήσεων υπήρξαν δεκάδες τραυματίες, ενώ έγιναν 6.700 συλλήψεις.

Πηγές που ερωτήθηκαν από τον ενημερωτικό ιστότοπο tut.by έκαναν λόγο για «τραύμα από σφαίρα στο κρανίο». Η Αστυνομία είχε παραδεχθεί στις 12 Αυγούστου ότι είχε χρησιμοποιήσει την προηγουμένη πραγματικά πυρά στο Μπρεστ εναντίον «επιθετικών» διαδηλωτών που ήταν οπλισμένοι με σιδερένιες ράβδους, όπως υποστήριξε, τραυματίζοντας έναν απ’ αυτούς.

Οι οικείοι του Γκενάντι Σούτοφ υποστήριξαν από την πλευρά τους μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης πως αυτός ο τελευταίος δεν ήταν καθόλου «επιθετικός» και απλώς περπατούσε στον δρόμο, πριν δεχθεί έναν πυροβολισμό από τη στέγη μιας πολυκατοικίας.

Σε εξέλιξη η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ

«Καμία ανάγκη για έξωθεν μεσολάβηση δεν υπάρχει», δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σχετικά με τις αναταραχές στη Λευκορωσία. Παράλληλα, κατηγόρησε ξένες δυνάμεις ότι χρησιμοποιούν την κρίση για να αναμιχθούν στη χώρα, την ώρα που οι πρόεδροι της Ομάδας του Βίζεγκραντ καλούσαν το Μινσκ να σταματήσει τη βία και να ανοίξει τον δρόμο για μια πολιτική επίλυση της κρίσης.

Σημειώνεται πως η έκτακτη σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κρίση στη χώρα άρχισε στις 13:00 ώρα Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε μέσω του Twitter ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Μπάρεντ Λέιτς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments