Ελλάδα

Έριξαν το προφίλ της Έλενας Ακρίτα στο Facebook

Έριξαν το προφίλ της Έλενας Ακρίτα στο Facebook
Έλενας Ακρίτα Facebook: H δημοσιογράφος και συγγραφέας ζήτησε από όσους την ακολουθούν στα social media να κάνουν αναφορά στη σελίδα που προτρέπει γονείς να μη φορέσουν μάσκα στα παιδιά τους κατά την επιστροφή τους στο σχολείο.

Πριν από λίγες ώρες, το Facebook «κατέβασε» το προφίλ της Έλενας Ακρίτας έπειτα από μαζικές αναφορές που υπέστη από μέλη της ομάδας «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο». Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος και συγγραφέας ζήτησε από όσους την ακολουθούν στα social media να κάνουν αναφορά στη σελίδα που προτρέπει γονείς να μη φορέσουν μάσκα στα παιδιά τους κατά την επιστροφή τους στο σχολείο. Η δραστηριότητα της ομάδας βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό από την περασμένη Πέμπτη.

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, τα μέλη της ομάδας απάντησαν με report στον λογαριασμό της δημοσιογράφου. «Θερμή παράκληση, κάντε αναφορές στην ομάδα “Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο!” Με μπλόκαρε το Facebook λόγω των μαζικών reports από την ομάδα των “γονιών” που απειλούν με θάνατο Κεραμέως και Τσιόδρα» έγραψε η Έλενα Ακρίτα στην τελευταία της ανάρτηση πριν «κατέβει» ο λογαριασμός της.

Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα περίπου 30 άτομα από τις ομάδες στο Facebook κατά της μάσκας στα σχολεία

Περίπου 30 άτομα που σχετίζονται με τις ομάδες που καλούν τα παιδιά να μην φορούν μάσκες στα σχολεία, έχουν μπει στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα. Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμα η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την υπόθεση που έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στον εισαγγελέα έχουν αποσταλεί, τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για δημιουργία σελίδων στο διαδίκτυο και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τα παιδιά να μην φορούν μάσκες στα σχολεία, μετά το άνοιγμα στις 7 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ανακοίνωση του μέτρου για χρήση μάσκας στα σχολεία, που προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι, έχουν δημιουργηθεί ομάδες στο Facebook με τίτλο «κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο», μέσω των οποίων αναπτύσσονται θεωρίες κατά του μέτρου που στόχο έχει τη μη μετάδοση του κορωνοϊού. Κατά τις ίδιες πληροφορίες υπήρξαν καταγγελίες πολιτών στην Αστυνομία για τις αναρτήσεις στα συγκεκριμένα προφίλ, από τις οποίες ξεκίνησε αυτεπαγγέλτως η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει και πάγια εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για παραπομπή στον εισαγγελέα όλων των περιπτώσεων δημοσιοποίησης «θεωριών συνωμοσίας» για τον κορωνοϊό, με το αιτιολογικό ότι θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.

Δείτε φωτογραφία από μια χαρακτηριστική τέτοια ομάδα στο Facebook

Να τονίσουμε, ακόμα, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σήμερα στο ζήτημα των μασκών στα σχολεία. «Η πολιτεία θα μεριμνήσει για τη δωρεάν χορήγηση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε όλους τους Έλληνες πολίτες, όταν θα είναι διαθέσιμο, ενώ παράλληλα θα φροντίσει για την παροχή δωρεάν μασκών σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά τη τακτική σύσκεψη για τη νόσο.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Όλες οι χώρες του κόσμου ανοίγουν και πάλι τα σχολεία τους. Αυτή είναι και η ομόφωνη εισήγηση της Επιστημονικής Επιτροπής και με αυτή συντάσσεται και η ελληνική κυβέρνηση. Τα σχολεία, προφανώς, θα ανοίξουν λαμβάνοντας υπόψη όλες τις πρόνοιες που μας εισηγούνται οι ειδικοί έτσι ώστε να μειώσουμε στο ελάχιστο τη διασπορά του ιού. Μία από αυτές τις προβλέψεις είναι και η υποχρεωτική χρήση μάσκας στις τάξεις για όλα τα παιδιά, ξεκινώντας από το νηπιαγωγείο και καταλήγοντας στην τελευταία τάξη του λυκείου. Η ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει να διαθέσει δωρεάν μάσκες σε όλα τα παιδιά και σε όλους τους εκπαιδευτικούς, έτσι ώστε με αυτόν τον τρόπο να ανταποκριθεί στην ελάχιστη υποχρέωσή της να μπορεί να παρέχει στα παιδιά τη μάσκα την οποία ζητά την υποχρεωτική χρήση της στα σχολεία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments