Ελλάδα

Κορωνοϊός Κρήτη: Έκλεισε Δήμος λόγω εντοπισμού θετικού κρούσματος του ιού

Κορωνοϊός Κρήτη: Έκλεισε Δήμος λόγω εντοπισμού θετικού κρούσματος του ιού
Κορωνοϊός Κρήτη: Συγγενής υπαλλήλου στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας στο Ηράκλειο εντοπίστηκε θετικός στον ιό και έτσι το δημοτικό κατάστημα Θραψανού έκλεισε.

Ανησυχία προκάλεσε στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας στο Ηράκλειο Κρήτης ο εντοπισμός θετικού κρούσματος κορωνοϊού. Όπως αναφέρουν τοπικά σάιτ, δεν λειτούργησε σήμερα το δημοτικό κατάστημα Θραψανού, του συγκεκριμένου δήμου, καθώς μέλος της οικογένειας εργαζόμενου στην τεχνική υπηρεσία του δήμου, βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό.

Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος έχει ήδη δώσει δείγμα και αναμένονται τα αποτελέσματα εντός της ημέρας.

Το συγκεκριμένο δημοτικό κατάστημα παρέμεινε κλειστό και για προληπτικούς λόγους δόθηκε εντολή και σε εργαζόμενους που τυχόν ήρθαν σε επαφή με τον υπάλληλο να παραμείνουν στο σπίτι τους, μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η οικογένεια του υπαλλήλου, η οποία τις προηγούμενες μέρες βρέθηκε εκτός Κρήτης, πρόσφατα ενημερώθηκε ότι ένα από τα πρόσωπα με τα οποία είχε έρθει σε επαφή, ήταν θετικό στον ιό. Τότε ξεκίνησε η διαδικασία της ιχνηλάτησης με αποτέλεσμα να εντοπιστεί κρούσμα σε μέλος της οικογένειας.

Νωρίτερα δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του ιού

Δύο ακόμη συμπολίτες μας άφησαν την τελευταία τους πνοή σήμερα, Παρασκευή 21 Αυγούστου, έχοντας ηττηθεί από τον κορωνοϊό. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα ανέβηκε σε 238. Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 52χρονο άνδρα ο οποίος, μάλιστα, δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα και μία 85χρονη γυναίκα από τη Λάρισα.

Ο άνδρας, από την περιοχή της Καβάλας, είχε εισαχθεί στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης στις 26 Ιουλίου, καθώς είχε βρεθεί θετικός στον ιό. Στις 7 Αυγούστου εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας καθώς η υγεία του παρουσίασε επιδείνωση και σήμερα το πρωί, στις 08:40 π.μ. τελικά κατέληξε.

Λίγο πριν από τις 10:00 το πρωί της Παρασκευής, έχασε τη μάχη για τη ζωή εξαιτίας επιπλοκών και η 85χρονη που νοσηλευόταν διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας. Η γυναίκα έπασχε από κολπική μαρμαρυγή, αρτηριακή υπέρταση και σακχαρώδη διαβήτη.

Τι είχε ανακοινώσει χθες ο ΕΟΔΥ

Χθες, Πέμπτη 20 Αυγούστου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε για ακόμη μια ημέρα τριψήφιο αριθμό νοσούντων. Συγκεκριμένα, επιβεβαιώθηκαν 269 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 11 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τους 7.934 και οι νεκροί τους 235 (πλέον στους 238). Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει:

«Ανακοινώνουμε 269 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 7.934, εκ των οποίων το 55.3% άνδρες. 1.783 (22.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.658 (46.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 30 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 7 (23.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 46.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

140 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος (σ.σ. μέχρι την ώρα της ανακοίνωσης) ενώ έχουμε 235 θανάτους συνολικά στη χώρα. 82 (34.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments