Άποψη

Η Βέρμαχτ στη Λευκορωσία

Η Βέρμαχτ στη Λευκορωσία
Ο Σπύρος Γκουτζάνης στο νέο του blog στο pagenews.gr γράφει για την έκρυθμη κατάσταση στη Λευκορωσία και την τάση της ΕΕ να ανακατεύεται σε όλα με πρόφαση τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά το «φαίνεσθαι» και το «είναι» διαφέρουν.

Η προηγούμενη φορά που η ΕΕ υπό την Γερμανική καθοδήγηση έκανε διπλωματική παρέμβαση σε διεθνή κρίση, ήταν στην Ουκρανία.

Το αποτέλεσμα της επέμβασης στην Ουκρανία

Την εξέγερση τότε κατά της φιλορωσικής κυβέρνησης την είχαν ενορχηστρώσει σε σημαντικό βαθμό οι χώρες της Δύσης, με πρώτη τη Γερμανία, για να πλήξουν βέβαια τη Ρωσία. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό: Η χώρα έφθασε στα πρόθυρα του εμφυλίου, έχασε την Κριμαία και ακόμη δεν έχει συνέλθει, μάλλον δεν θα συνέλθει στις επόμενες δεκαετίες. Επικαλέστηκαν για να παρέμβουν μάλιστα, τη δημοκρατία αλλά βοήθησαν να ανέβει στην εξουσία το ακροδεξιό στα όρια του φασίζοντος καθεστώς που κυβερνά ακόμη.

Η ΕΕ δεν ενδιαφέρεται ούτε για τη δημοκρατία ούτε για τα δικαιώματα στις χώρες που παρεμβαίνει

Τώρα υπό τη Γερμανική καθοδήγηση η ΕΕ κόπτεται δήθεν για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την δημοκρατία στην Λευκορωσία και αποφάσισε κυρώσεις. Η ΕΕ δεν είχε την ευθιξία να τηρήσει τα προσχήματα και ενώ επέβαλε κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας ήλθε σε αντιπαράθεση με δύο μέλη της, την Ελλάδα και την Κύπρο για να προστατεύσει την Τουρκία η οποία ελέγχεται και για τη διεθνή παραβατική της συμπεριφορά, αλλά και για την παραβίαση όλου του κώδικα του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό της.

Αποδεικνύει αυτό ότι το μόνο που δεν την ενδιαφέρει την ΕΕ είναι η δημοκρατία και τα δικαιώματα στις χώρες που παρεμβαίνει.  Χωρίς τη διπλωματική παράδοση της Γαλλίας ή της Αγγλίας, όπου παίρνει τα ηνία η Γερμανία είναι σαν να περνά η Βέρμαχτ. Γι αυτό άλλωστε επτά χρόνια μετά την αλλαγή καθεστώτος το 70% των Ουκρανών δηλώνει δυσαρεστημένο, ενώ η ΕΕ φυσικά τους ξέχασε.

Τώρα γιατί η Ελλάδα να συμφωνεί ασμένως στην επιβολή κυρώσεων στη Λευκορωσία και να μην απειλήσει βέτο με αντάλλαγμα μέτρα κατά της Τουρκίας, είναι κάτι που ούτε το επιτελικό κράτος των αρίστων μπορεί να εξηγήσει. Αλλά ούτε και θα ζητηθούν εξηγήσεις από τα Μέσα Ενημέρωσης και τους ενσωματωμένους δημοσιογράφους που μαζεύουν τα πενηντάευρα που τους έριξε «ο Κυριάκος τους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments