Ελλάδα

Ελένη Τουλουπάκη διάρρηξη: «Το επόμενο θα είναι να με σκοτώσουν»

Ελένη Τουλουπάκη διάρρηξη: «Το επόμενο θα είναι να με σκοτώσουν»
Ελένη Τουλουπάκη διάρρηξη: Οι πρώτες δηλώσεις της Εισαγγελέα μετά την παραβίαση του σπιτιού της από αγνώστους. «Έχω γίνει ο υπ΄αριθμόν ένα στόχος» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Οι πρώτες δηλώσεις της εισαγγελέα Ελένης Τουλουπάκη μετά τη διάρρηξη στο σπίτι της στην Αθήνα, ενώ εκείνη βρισκόταν στο εξοχικό της στην Κρήτη. Για στοχοποίηση της έκανε λόγο η κ. Τουλουπάκη αναφέροντας χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της στις Δικογραφίες: ««Εχω γίνει ο υπ΄αριθμόν ένα στόχος. Το επόμενο θα είναι να με σκοτώσουν».

Αυτά είναι τα πρώτα λόγια της εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, μετά την περίεργη διάρρηξη στο σπίτι της, από όπου – όπως φαίνεται μέχρι στιγμής – οι άγνωστοι δράστες ότι δεν αφαίρεσαν συσκευές ή αντικείμενα αξίας, ωστόσο έκαναν άνω κάτω το γραφείο της και τα ντουλάπια που βρίσκονται στον χώρο.

Το Σάββατο, σε δημοσίευμά τους οι «Δικογραφίες» ανέφεραν ότι δεν έχει υποβληθεί αίτημα αντικατάστασης της Ελένης Τουλουπάκη από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, στο 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, που αναμένεται να συνεδριάσει το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Οι «Δικογραφίες» επικοινώνησαν με την εισαγγελέα, η οποία επέστρεφε σήμερα από τη γεννέτειρά της, την Κρήτη και πληροφορήθηκε ότι διέρρηξαν το σπίτι της ενώ βρισκόταν εν πλω. Η εισαγγελέας Διαφθοράς ήταν εξαιρετικά ανήσυχη για το τι μπορεί να συμβαίνει, καθώς δεν είχε ακόμη εικόνα για την κατάσταση, που επικρατούσε στο σπίτι της μετά τη διάρρηξη.

Έψαξαν μέχρι και μέσα στο πιάνο

Όπως είπε, ο πληροφορήθηκε από την οικιακή βοηθό, η οποία πήγε στην κατοικία της το πρωί της Κυριακής για να καθαρίσει το σπίτι. Η οικιακή βοηθός ήταν ο άνθρωπος που μπήκε πρώτος στο σπίτι της εισαγγελέα και αντίκρισε τον χώρο άνω κάτω, καθώς – σύμφωνα με τα λεγόμενά της – οι διαρρήκτες δεν είχαν αφήσει τίποτα όρθιο μέσα στο σπίτι, χωρίς – ωστόσο – να αφαιρέσουν τίποτα, πιθανόν, γιατί δεν βρήκαν αυτό που έψαχναν.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εισαγγελέα, οι διαρρήκτες έψαχναν για έγγραφα ακόμη και στο… πιάνο! Η οικιακή βοηθός τηλεφώνησε στην εισαγγελέα και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Η έρευνα για τη Novartis και η ποινική δίωξη εις βάρος της

Η κ. Ελένη Τουλουπάκη είχε αναλάβει ως εισαγγελέας την πολύκροτη υπόθεση Novartis και είχε ερευνήσει μεταξύ άλλων και πολιτικά πρόσωπα στα οποία είχε αποδώσει ευθύνες για συμμετοχή τους στο σκάνδαλο χρηματισμού. Πρόσφατα ασκήθηκε δίωξη εναντίον της  από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας της Αθήνας για τους χειρισμούς της σχετικά με την ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών στην πολύκροτη υπόθεση της Novartis.

Η εν λόγω ποινική δίωξη σε βάρος της σχετίζεται με μια σειρά αδικημάτων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και αυτό για κατάχρηση εξουσίας. Εκτός αυτού, επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς διώκεται επίσης, για παράβαση καθήκοντος, ψευδή βεβαίωση, παραβίαση υπηρεσιακού καθήκοντος και παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments