Τεχνολογία

iPhone 12 τιμή: Πόσο θα κοστίζει και πότε κυκλοφορεί στην αγορά

iPhone 12 τιμή: Πόσο θα κοστίζει και πότε κυκλοφορεί στην αγορά
iPhone 12 τιμή: Όσο πλησιάζει ο καιρός, τόσο περισσότερες φήμες κυκλοφορούν και τόσο μεγαλώνει η αγωνία.

Ο Αύγουστος τελειώνει και κάθε χρόνο, από τεχνολογικής απόψεως, ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας της Apple καθώς η γνωστή εταιρεία ανακοινώνει τα νέα προϊόντα της (smartphones, tablets, smartwatches).

Οπότε, όσο πλησιάζει ο καιρός τόσο περισσότερες φήμες κυκλοφορούν και τόσο μεγαλώνει η αγωνία. Για παράδειγμα, η ίδια η αμερικάνικη πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας, με έδρα στο Κουπερτίνο στην Καλιφόρνια μπορεί… κατά λάθος να κοινοποίησε το πότε θα γίνει το επερχόμενο event της καθώς ένα test event για αυτό τον σκοπό εμφανίστηκε για λίγο στο YouTube και μετά αφαιρέθηκε πολύ γρήγορα.

Πολλοί λοιπόν χρήστες είχαν την ευκαιρία λοιπόν, να δουν ένα test feed από την Apple για το επερχόμενο livestream στο YouTube. H ημερομηνία που είχε το βίντεο ήταν η 10η Σεπτεμβρίου. Κανείς βέβαια δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν αυτή θα είναι και η τελική ημερομηνία. Πάντως, να θυμίσουμε πως πέρυσι το iPhone event είχε γίνει επίσης στις 10 Σεπτεμβρίου και έτσι μπορεί η Apple να μην άλλαξε την ημερομηνία αυτή.

Επίσης, σύμφωνα με τον έγκριτο αναλυτή – πληροφοριοδότη για ό,τι αφορά στα θέματα της Apple, Ming – Chi Kuo, η εταιρεία προσπαθεί να βρει τρόπους να κατεβάσει το κόστος κατασκευής των νέων iPhone 12 για να αντισταθμίσει την υποστήριξη 5G, που θα είναι για πρώτη φορά διαθέσιμη στα τηλέφωνα της εταιρείας. Συγκεκριμένα, το κόστος υποστήριξης 5G, στην κατηγορία κάτω των 6GHz, ανέρχεται στα 85 δολάρια, ενώ η υποστήριξη mmWave 5G μπορεί να κοστίσει έως και 135 δολάρια για την κάθε συσκευή.

Η Apple πιέζει συνεχώς τους προμηθευτές της για τη μείωση του κόστους των υλικών και σκοπεύει να χρησιμοποιήσει πιο απλό σχεδιασμό μπαταρίας για να εξισορροπηθεί το κόστος, σύμφωνα με τον Kuo. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι προδιαγραφές των μπαταριών των iPhone 12 θα έχουν μειωμένο πλήθος στρώσεων, κάτι που θα χαμηλώνει το κόστος έως και 50% συγκριτικά με τις μπαταρίες των iPhone 11. Και παρότι τα iPhone 12 θα έρθουν για πρώτη φορά με υποστήριξη 5G, η Apple θα προσπαθήσει να κρατήσει τις τιμές όσο πιο κοντά γίνεται σε αυτές των iPhone 11.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments