Αθλητισμός

ΑΕΛ μεταγραφές: Για δύο χρόνια στον κάμπο ο Τιμ Σπαρβ

ΑΕΛ μεταγραφές: Για δύο χρόνια στον κάμπο ο Τιμ Σπαρβ
ΑΕΛ μεταγραφές: Σε μια σημαντική προσθήκη προχώρησε η Λάρισα αφού απέκτησε τον Τιμ Σπαρβ.

Μια σημαντική προσθήκη στο ρόστερ της έκανε η Λάρισα αφού απέκτησε τον Τιμ Σπαρβ. Ο Φινλανδός αμυντικός είναι ο εν ενεργεία αρχηγός της Εθνικής ομάδας της χώρας του, ενώ στον Κάμπο θα βρίσκεται για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο Σπαρβ έρχεται στους «βυσσινί» ως ελεύθερος από τη Μίντιλαντ. Εκεί, είχε σπουδαία καριέρα με πολλές συμμετοχές. Η ΑΕΛ υπενθυμίζει ότι «δεν έπαιζε μόνο όταν ήταν τραυματίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΛ για την απόκτηση του Σπαρβ:

«Η ΑΕΛ ανακοινώνει την απόκτηση για τα επόμενα 2 χρόνια του εν ενεργεία αρχηγού της Εθνικής Φινλανδίας και μέχρι πριν ένα μήνα, όταν έληξε το συμβόλαιο του, αρχηγού της κορυφαίας την τελευταία πενταετία δανικής ομάδος Μίντιλαντ, με την οποία και κατέκτησε τρεις φορές το πρωτάθλημα Δανίας και μια το Κύπελλο της χώρας, Τιμ Σπάρβ.

Το αξιοσημείωτο στην ξεχωριστή καριέρα του νέου αποκτήματος μας είναι ότι έχει 74 συνεχείς, χωρίς ούτε μία διακοπή, παρουσίες στην ιδιαίτερα δυνατή τα τελευταία χρόνια Εθνική ομάδα της Φινλανδίας και έχει οριστεί και είναι ο φυσικός αρχηγός αυτής της ομάδας από το 2015 και μάλιστα σε ένα παιχνίδι απέναντι στην Εθνική Ελλάδος.

Στο σύνολο σε όλες τις εθνικές ομάδες της Φινλανδίας από ηλικίας 16 ετών έχει συνολικά 140 συμμετοχές σχεδόν πάντοτε ως αρχηγός. Σε συλλογικό επίπεδο είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον ότι με την Μίντιλαντ σε 6 χρόνια είχε (από το 2014 έως το 2020) 143 συμμετοχές, δεν έπαιζε δηλαδή μόνο όταν ήταν τραυματίας και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA είχε 6 συμμετοχές στο Champions League και 30 συμμετοχές στο Europa League.

Η μεταγραφή του στην ΑΕΛ σήμερα αποτελεί την πρώτη είδηση στα ΜΜΕ τόσο της Φινλανδίας όσο και της Δανίας. Το νέο επίλεκτο μέλος της ιστορικής ομάδος μας θα παρουσιάσει στις 11:45 σήμερα, πριν την προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΑΕΛ ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Αλέξης Κούγιας».

Θυμίζουμε ότι η ΑΕΛ είχε αποκτήσει ως δανεικό και και τον Φιορίν Ντουρμισάι από τον Ολυμπιακό. Υπέγραψε στη Λάρισα στις 25 Αυγούστου μετά τις απαραίτητες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις. Ο Ντουρμισάι αγωνίστηκε ως δανεικός στη βελγική Μπέβερεν το πρώτο μισό της περσινής περιόδου και στο δεύτερο μισό μετακινήθηκε στον Άρη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments