Ελλάδα

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: 8 κρούσματα σε σούπερ μάρκετ

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: 8 κρούσματα σε σούπερ μάρκετ
Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Πολλές είναι οι καταγγελίες εργαζόμενων σε σούπερ μάρκετ για κρούσματα του ιού στους χώρους εργασίας τους.

Ανησυχητική είναι η κατάσταση σε σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη, ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες εργαζόμενων για κρούσματα του ιού στους χώρους όπου εργάζονται. Σύμφωνα με το thesstoday.gr, οκτώ εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, σε κεντρική αποθήκη αλυσίδας σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την προηγούμενη εβδομάδα εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού στην αποθήκη του συγκεκριμένου σούπερ μάρκετ. Όπως είναι φυσικό, αμέσως σήμανε συναγερμός και ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών του υπαλλήλου. Έγιναν μοριακά τεστ σε 154 εργαζόμενους συναδέλφους του εκ των οποίων τα 8 βγήκαν θετικά. Εξάλλου, εκατοντάδες είναι οι καταγγελίες των εργαζομένων από το διάστημα της καραντίνας μέχρι σήμερα, για τα κρούσματα κορωνοϊού σε καταστήματα σούπερ μάρκετ και για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν καθημερινά, συνυπάρχοντας στον ίδιο χώρο εργασίας με όσους νοσούν.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο thesstoday.gr, ο Δημήτρης Μπελόπουλος, γραμματέας του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, «μιλάμε για επιχειρήσεις που το προηγούμενο διάστημα βγάλανε εκατομμύρια ευρώ, απίθανα κέρδη και τζίρους, από αυτό το κομμάτι, τι δόθηκε για την ασφάλεια των εργαζομένων; Μία μάσκα και ένα αντισηπτικό, δεν έχει απολύτως τίποτα άλλο, ελλιπέστατα μέτρα προστασίας».

Στα ύψη ήταν και σήμερα τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε άλλα 259, μετά το αρνητικό ρεκόρ των 293 χθες, ενώ το τελευταίο 24ωρο έξι ακόμα συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 259 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 9531, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.  1975 (20.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4271 (44.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

35 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 11 (31.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 45.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 147 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 254 θανάτους συνολικά στη χώρα. 89 (35.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 93.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments