Πολιτική

Μητσοτάκης Τραμπ: Αυτό είναι το ειδικό τηλέφωνο με το οποίο έγινε η επικοινωνία

Μητσοτάκης Τραμπ: Αυτό είναι το ειδικό τηλέφωνο με το οποίο έγινε η επικοινωνία
Μητσοτάκης Τραμπ: Στη φωτογραφία φαίνεται ότι το τηλέφωνο φέρει τη σφραγίδα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και έχει ειδικό σήμα αναγνώρισης.

Η τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ήταν μια επικοινωνία υψίστης ασφαλείας.

Και όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, το τηλεφώνημα έγινε από ειδική τηλεφωνική συσκευή του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών. Πρόκειται για τις «ασφαλείς γραμμές» μέσω των οποίων γίνονται οι επικοινωνίες του Αμερικανού προέδρου με ξένους ηγέτες. Στη φωτογραφία φαίνεται ότι το τηλέφωνο φέρει τη σφραγίδα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και έχει ειδικό σήμα με την ένδειξη: «Προσοχή! Ιδιοκτησία της αμερικανικής κυβέρνησης».

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την επικοινωνία Τραμπ – Μητσοτάκη

Η ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική προεδρία χθες Τετάρτη, αναφέρει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την ανησυχία της Ουάσιγκτον για την αυξημένη ένταση μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, δύο νατοϊκών συμμάχων, στην Ανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, “ο πρόεδρος Τραμπ επαναβεβαίωσε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να δεσμευτούν σε διάλογο, ο οποίος είναι ο μόνος δρόμος για την επίλυση των διαφορών τους». Τέλος, η ανακοίνωση σημειώνει ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν σημαντικά διμερή και περιφερειακά θέματα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πλευρά του, εξήγησε στον Ντόναλντ Τράμπ ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει ουσιαστικά στην αποκλιμάκωση, υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα σταματήσει άμεσα τις προκλητικές της ενέργειες. Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως η ένταση που δημιουργεί η Τουρκία βάζει σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και δοκιμάζουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ.

Λίγη ώρα αργότερα ο Αμερικανός πρόεδρος επικοινώνησε και με τον Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος αφήνοντας στην άκρη τις πολεμικές απειλές φόρεσε το “διπλωματικό του κοστούμι” και υποστήριξε σύμφωνα με τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων “Anadolu” πως η χώρα του “απέδειξε με συγκεκριμένες ενέργειες ότι θέλει να μειώσει τις εντάσεις και να καθιερώσει τον διάλογο στην Ανατολική Μεσόγειο“. Παράλληλα σημείωσε πως η Τουρκία δεν επιθυμεί την αστάθεια στην περιοχή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments