Πολιτική

Νίκος Δένδιας Στόλτενμπεργκ: «Δεν γίνεται να ανέχεστε τις συμπεριφορές της Τουρκίας»

Νίκος Δένδιας Στόλτενμπεργκ: «Δεν γίνεται να ανέχεστε τις συμπεριφορές της Τουρκίας»
Νίκος Δένδιας Στόλτενμπεργκ: Από πλευράς ΓΓ ΝΑΤΟ εκφράστηκε η πρόθεση να καταβληθεί προσπάθεια για την αποκλιμάκωση της κατάστασης.

Κατά τη συνάντησή του με τον Γ.Γ ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατήγγειλε τη συνεχιζόμενη τουρκική παραβατικότητα.

Τόνισε ότι η Ελλάδα επιδεικνύει ψυχραιμία, αλλά παράλληλα θα υπερασπιστεί την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τονίστηκε ότι το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να ανέχεται παρόμοιες συμπεριφορές οι οποίες παραβιάζουν τις αρχές και υπονομεύουν τη συνοχή και την αποτελεσματικότητα της συμμαχίας. Από πλευράς ΓΓ ΝΑΤΟ εκφράστηκε η πρόθεση να καταβληθεί προσπάθεια για την αποκλιμάκωση της κατάστασης.

“Η Ελλάδα έχει διαχρονικό εθνικό στρατηγικό σχέδιο στην εξωτερική της πολιτική”

Η Τουρκία υπονομεύει την σταθερότητα όλη της περιοχής, ωστόσο η Ελλάδα έχει «εθνική στρατηγική και σχέδιο, με την οποία διαχρονικά έχει διάγει μεγάλες επιτυχίες», ανέφερε χθες από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Απαντώντας στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο κ. Δένδιας τόνισε πως ακόμα και το τελευταίο «και» των συμφωνιών της Ελλάδας με Ιταλία και Αίγυπτο, προήλθε μετά από πολύ μεγάλη βάσανο και εξέταση των πραγμάτων.

«Μην το αμφισβητήσετε αυτό, ότι η χάραξη της ΑΟΖ με την Αίγυπτο έγινε χωρίς κάποια μεθοδολογία, και δημιουργήσετε ζημία στον τόπο» τόνισε. Ο υπουργός Εξωτερικών επίσης, εξήγησε πως ήταν επιλογή η μη αναγραφή στο προοίμιο της συμφωνίας με την Αίγυπτο, της δυνατότητας προσφυγή στην Χάγη σε περίπτωση μελλοντικής αμφισβήτησης της συμφωνίας (όπως αναγράφεται στην συμφωνία με την Ιταλία), λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τρίτη χώρα.

Στην αιτίαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η τμηματική οριοθέτηση με την Αίγυπτο σταματά στον 28ο παράλληλα, ο κ. Δένδιας είπε πως «αυτό θα μπορούσα να σας το αντιστρέψω, λέγοντάς σας ότι και η δική σας κυβέρνηση εκεί σταματούσε, αλλά θα σας πως ότι εμείς, επί τούτου σταματήσαμε – όχι στον 28ο παράλληλο, αλλά στον 27,59ο προκειμένου να αφεθεί σε μελλοντική συμφωνία η οριοθέτηση, τόσο του υπόλοιπου τμήματος της Ρόδου, όσο και του Καστελόριζου και του υπολοίπου συμπλέγματος της Μεγίστης”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments