Πολιτική

Γαβρόγλου Κεραμέως: Ζήτησε συγγνώμη για το σεξιστικό σχόλιο

Γαβρόγλου Κεραμέως: Ζήτησε συγγνώμη για το σεξιστικό σχόλιο
Γαβρόγλου Κεραμέως: Με μια νέα ανάρτηση στο Facebook ο πρώην υπουργός Παιδείας ζήτησε συγγνώμη.

Ο Κώστας Γαβρόγλου ζήτησε συγγνώμη σχετικά με το σεξιστικό σχόλιο εναντίον της Νίκης Κεραμέως:

Πιο αναλυτικά, με μια νέα του ανάρτηση ο πρώτην υπουργός Παιδείας σημειώνει ότι στην προσπάθειά του να στηλιτεύσει τη «δημιουργική στατιστική» της κ. Κεραμέως επέδειξε απροσεξία κάνοντας ατυχή αναφορά σε σεξιστικό στερεότυπο. Παράλληλα, τονίζει ότι η απόρριψη του στερεότυπου δεν αποτελεί δικαιολογία για την ακούσια αναπαραγωγή του. «Παρακαλώ πολύ θεωρήστε την από πλευράς μου αναφορά σε αυτό το στερεότυπο ως ομολογουμένως ατυχή», καταλήγει.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του Κώστα Γαβρόγλου:

«Σε μια προσπάθεια μου να στηλιτεύσω τη δημιουργική στατιστική της Υπουργού Παιδείας επέδειξα απροσεξία κάνοντας μια ατυχή αναφορά σε γνωστό σεξιστικό στερεότυπο. Κατανοώ ότι ακόμα και η απερίφραστη, από πλευράς μου, απόρριψη αυτού του στερεότυπου δεν αποτελεί δικαιολογία για την ακούσια αναπαραγωγή του. Λυπάμαι, πρωτίστως γι’ αυτή καθαυτή την αστοχία μου αλλά επίσης και για το γεγονός ότι έγινε η αφορμή για τον αποπροσανατολισμό και την υπονόμευση της απολύτως βάσιμης κριτικής που αξίζει στη δημιουργική στατιστική με την οποία αυτή η κυβέρνηση βαφτίζει το κρέας ψάρι. Παρακαλώ πολύ θεωρήστε την από πλευράς μου αναφορά σε αυτό το στερεότυπο ως ομολογουμένως ατυχή».

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι παρά τις έντονες αντιδράσεις, ο Παύλος Πολάκης είχε στηρίξει δημοσίως τον Κώστα Γαβρόγλου λέγοντας ότι ήταν σχόλιο με καυστικό χιούμορ και προσθέτοντας: «Πάλι καλά που δεν στην έπεσε το τμήμα ισότητας των φύλων. Μάλλον κατάλαβαν το νόημα, αυτή τη φορά». Από την άλλη, πολλά ήταν και τα σχόλια που είχε δεχθεί ο κος Γαβρόγλου από τους χρήστες του Twitter. Θυμίζουμε πως επίθεση κατά της υπουργού Παιδείας Νίκη Κεραμέως εξαπέλυσε με ανάρτησή του ο κος Γαβρόγλου, με αφορμή τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις, καθώς θεωρήθηκε σεξιστική, με την κα Κεραμέως να απαντά στην επίθεση.

«Αδιανόητη δήλωση, και δη από τέως Υπουργό Παιδείας! Αντί να αγωνιζόμαστε για να εξαλείψουμε σεξιστικά στερεότυπα, κάποιοι (προσπαθούν να) μας πάνε πίσω. Ενδιαφέρον θα είχε η θέση του Τμήματος Ισότητας του ΣΥΡ επί του θέματος… Αναφορικά δε με τη προπαγάνδα του ΣΥΡ για τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη,τον παραπέμπω στα στοιχεία που αναφέρθηκαν στη Βουλή (μ.ο 17 μαθητές στην Επικράτεια & 20 σε Αττική/Θεσσαλονίκη,εξαιρώντας πάντοτε τα σχολεία ειδικής αγωγής που έχουν εξαιρετικά μικρό αριθμό μαθητών)», δήλωσε χαρακτηριστικά σε δύο αναρτήσεις της η κα Κεραμέως.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments