Ελλάδα

Ελλάδα κορωνοϊός: Κατέληξε ηλικιωμένη – Στους 260 οι νεκροί στη χώρα

Ελλάδα κορωνοϊός: Κατέληξε ηλικιωμένη – Στους 260 οι νεκροί στη χώρα
Ελλάδα κορωνοϊός: Μια 92χρονη γυναίκα είναι το 260ό θύμα του ιού στη χώρα μας.

Στους 260 ανέρχονται οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, καθώς μια 92χρονη γυναίκα κατέληξε σήμερα Σάββατο 29 Αυγούστου, στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Πρόκειται για μία ηλικιωμένη γυναίκα που κατέληξε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» και διέμενε στο γηροκομείο «Αγία Κυριακή». Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η γυναίκα έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Αυτό σημαίνει ότι συνολικά 16 ηλικιωμένοι από το «Αγία Κυριακή» έχουν χάσει τη ζωή τους. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται σε 260.

Υπενθυμίζεται ότι τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την προστασία των ηλικιωμένων που διαμένουν σε Μονάδες Φροντίδας παρουσίασε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, που ξεκίνησε ευχαριστώντας τους εργαζόμενους στις δομές αυτές για την φροντίδα που έδειξαν και συνεχίζουν να δείχνουν στους ηλικιωμένους.

«Η προστασία των ευάλωτων συμπολιτών μας οφείλει να είναι και είναι το πρώτο μας μέλημα στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ως κυβέρνηση, λάβαμε από την πρώτη στιγμή αναγκαία προληπτικά μέτρα για τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και Χρονίως Πασχόντων. Χάρη στην αυστηρή τήρηση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας και του ΕΟΔΥ, οι Μονάδες αυτές προστατεύτηκαν αποτελεσματικά κατά την πρώτη φάση της πανδημίας».

Αυτό είναι το νέο Σχέδιο Δράσης της κυβέρνησης για την προστασία των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων 

Στη συνέχεια η κα Μιχαηλίδου παρουσίασε το νέο Σχέδιο Δράσης της κυβέρνησης για την προστασία των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων που αποτελείται από τρεις βασικούς άξονες και προέκυψε μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις και σε στενή συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας, το υπουργείο Υγείας, την Πολιτική Προστασία, τον ΕΟΔΥ, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, τις Περιφέρειες και φυσικά τις κατευθύνσεις του πρωθυπουργού:

  • Ο πρώτος, αφορά την επικαιροποίηση των πρωτοκόλλων λειτουργίας των δομών. Εξειδικεύοντας, η υφυπουργός ανάφερε ανάμεσα σε άλλα ότι θα δημιουργηθούν ομάδες προσωπικού που η κάθε μια θα φροντίζει συγκεκριμένους φιλοξενούμενους και οι ηλικιωμένοι θα τρώνε χωριστά στο δωμάτιο, εφόσον στην τραπεζαρία δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις.
  • Στον δεύτερο άξονα προβλέπεται η εντατικοποίηση και συστηματοποίηση των ελέγχων συμμόρφωσης στις οδηγίες. Πιο συγκεκριμένα, καθιερώνονται συντονισμένοι και συχνοί έλεγχοι στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων για την τήρηση των προβλεπόμενων οδηγιών. Οι σχετικοί έλεγχοι θα διενεργούνται από τα αρμόδια όργανα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, του ΕΟΔΥ, της Γενικής Γραμματείας Προστασίας του Πολίτη, τις Περιφέρειες και με κεντρικό συντονισμό από το υπουργείο Εργασίας.
  • Στον τρίτο άξονα περιλαμβάνεται η κατά προτεραιότητα διενέργεια μοριακών ελέγχων ανίχνευσης του ιού. «Με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ και της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων για την διασπορά του ιού, έχουμε ήδη σχεδιάσει πλάνο αυξημένων ελέγχων ανίχνευσης κορωνοϊού με μεθοδολογία που προτεραιοποιεί μονάδες υψηλού κινδύνου και η οποία θα προσαρμόζεται με κάθε νέο στοιχείο που αποκτούμε», δήλωσε η κα Μιχαηλίδου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments