Αθλητισμός

Ζίφκοβιτς ΠΑΟΚ: Την στήριξη της ομάδας έχει ο τερματοφύλακας

Ζίφκοβιτς ΠΑΟΚ: Την στήριξη της ομάδας έχει ο τερματοφύλακας
Ζίφκοβιτς ΠΑΟΚ: Μετά το ματς με την Μπεσίκτας έχει τη στήριξη του Γκαλίνοβιτς και όλης της ομάδας.

Ο Πασχαλάκης και ο Ζίφκοβιτς είναι δύο μεγάλοι τερματοφύλακες και ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε σκέψη για να αποφασίσει ποιος θα πάρει τα γάντια του βασικού πριν από το ματς με την Μπεσίκτας. Και οι δύο «έπαιζαν» μέχρι τελευταία στιγμή. Όπως σημειώνει  η στήλη «Παρασκήνια» στο Sportime της Κυριακής, πέραν του status που επικρατεί για τον Πασχαλάκη, ο Γκαλίνοβιτς τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ του Ζίφκοβιτς στο δίλημμα για το Νο1 πριν τον αγώνα και δικαιώθηκε 101%.

Ο Κροάτης τεχνικός τερματοφυλάκων πρόκρινε την επιλογή του βάσει καθημερινότητας. Η επιλογή του ήταν επιτυχημένη και ήδη πιστώθηκε το credit από τον Ρέμπε.

Λίγα λόγια για τον Ζίβκοβιτς

Αφού ξεκίνησε με το σύλλογο της πατρίδας του Σλομπόντα Ούζιτσε, ο Ζίβκοβιτς εντάχθηκε στις ακαδημίες νέων της Παρτιζάν το 2005. Στη συνέχεια προήχθη στην πρώτη ομάδα την άνοιξη του 2007, πριν υπογράψει το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο με το σύλλογο την 1η Ιουνίου 2007, για πέντε χρόνια. Αρχικά, αγωνίστηκε ως δανεικός με την Τελεόπτικ, πριν επιστρέψει στην Παρτιζάν. Έκανε το επίσημο ντεμπούτο του για το σύλλογο σε μια νίκη με 5-1 για το πρωτάθλημα εναντίον της ΟΦΚ Βελιγραδίου, στις 8 Δεκεμβρίου 2007, ερχόμενος από τον πάγκο στη θέση του τραυματία Ντάρκο Μπόζοβιτς.

Το καλοκαίρι του 2008, για να κερδίσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και εμπειρία αγώνων, στάλθηκε δανεικός στη Μέταλατς Γκόρνι Μιλάνοβατς. Αμέσως έγινε ο τερματοφύλακας πρώτης επιλογής στην πρώτη του σεζόν στο σύλλογο, καθώς προβιβάστηκε στη Σερβική SuperLiga. Την επόμενη σεζόν, την πρώτη του συλλόγου στην κορυφαία κατηγορία, ο Ζίβκοβιτς έχασε μόνο 1 από τους 30 αγώνες, βοηθώντας την ομάδα του να αποφύγει την υποβιβασμό.

Η Παρτιζάν και τα πήγαινέλα

Το καλοκαίρι του 2010, επέστρεψε στην Παρτιζάν, με την προοπτική να είναι ο εφεδρικός τερματοφύλακα, πίσω από το Ράντισα Ίλιτς. Αποχώρησε από την 18μελή ομάδα, αφού ο Βλάντιμιρ Στοΐκοβιτς εντάχθηκε στο σύλλογο στα τέλη Αυγούστου του 2010. Τελικά, είχε μόλις μία συμμετοχή στο πρωτάθλημα και μία στο κύπελλο για τη σεζόν 2010-11. Το καλοκαίρι του 2011, πήγε πάλι δανεικός στη Μέταλατς Γκόρνι Μιλάνοβατς, έχοντας 13 συμμετοχές στο πρωτάθλημα τη σεζόν 2011-12.

Αφού έφυγε για δεύτερη φορά από τη Γκόρνι Μιλάνοβατς, ο Ζίβκοβιτς ξεκίνησε τη σεζόν 2012-13 στη Τελεόπτικ, προτού επιστρέψει στην Παρτιζάν τον Οκτώβριο του 2012, ως αντικατάσταση του τραυματία Βλάντιμιρ Στοΐκοβιτς. Κατέγραψε μία συμμετοχής πρωταθλήματος μέχρι το τέλος της σεζόν, καθώς ο σύλλογος κέρδισε τον έκτο συνεχόμενο τίτλο του πρωταθλήματος.

Την επόμενη σεζόν, έκανε το ντεμπούτο του σε διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ, μπαίνοντας ως αλλαγή στη θέση του τραυματία Μίλαν Λούκατς, στον επαναληπτικό αγώνα του τρίτου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ εναντίον της Λουντογκόρετς, στις 6 Αυγούστου 2013. Κατάφερε να έχει τέσσερις συμμετοχές στο πρωτάθλημα της σεζόν 2013-14.

Το φθινόπωρο του 2014, ήταν ακόμα ο εφεδρικός τερματοφύλακας πίσω από το Μίλαν Λούκατς. Εμφανίστηκε μόνο στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Σερβίας, διατηρώντας μία καθαρή εστία σε μία εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί της Μπεζάνιγια στις 24 Σεπτεμβρίου 2014. Ωστόσο, κέρδισε μία θέση στο βασικό σχήμα στην αρχή της ανοιξιάτικης περιόδου, γίνοντας γρήγορα ένα αναντικατάστατο μέλος της ομάδας. Συνέχισε να παίζει τακτικά το φθινόπωρο του 2015, αλλά απομακρύνθηκε από το βασικό σχήμα μετά την άφιξη του νέου προπονητή Ιβάν Τόμιτς.

Ξάνθη

Στις 10 Ιουνίου 2016, ανακοινώθηκε ότι ο Ζίβκοβιτς υπέγραψε επίσημα με τη Ξάνθη. Έπαιξε και στα 90 λεπτά σε όλους τους 30 αγώνες της ομάδας του τη σεζόν 2016-17, δεχόμενος μόνο 25 γκολ. Την επόμενη σεζόν (2017-18), παρέμεινε ο βασικός τερματοφύλακας της Ξάνθης, δεχόμενος 29 γκολ σε 29 αγώνες.

Στις 21 Απριλίου 2019, ο Ζίβκοβιτς ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο facebook την απόφασή του να αποχωρήσει από το σύλλογο μετά τη λήξη του συμβολαίου του.

ΠΑΟΚ

Στις 29 Ιουνίου 2019 ανακοινώθηκε από τον ΠΑΟΚ ως τερματοφύλακας με συμβόλαιο 2 ετών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments