Ελλάδα

Ελλάδα κορωνοϊός: Σε συναγερμό η χώρα καθώς συνεχίζονται τα πάρτι

Ελλάδα κορωνοϊός: Σε συναγερμό η χώρα καθώς συνεχίζονται τα πάρτι
Ελλάδα κορωνοϊός: Η επιστροφή των εκδρομέων τρομάζει τόσο τους ειδικούς όσο και την κυβέρνηση.

Σε συναγερμό βρίσκεται ολόκληρη η χώρα λόγω του κορωνοϊού την ώρα που τα ημερήσια κρούσματα είναι τριψήφιου αριθμού, αλλά είναι σαφές πως κάποιοι δεν βάζουν μυαλό.

Η επιστροφή των εκδρομέων από τις διακοπές τους κορυφώνεται σήμερα Κυριακή 30 Αυγούστου, μία ημερομηνία ιδιαίτερα κομβική για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας. Ειδικοί και Αρχές τονίζουν ότι η άφιξη και των τελευταίων από τις καλοκαιρινές τους διακοπές θα καθορίσει κατά πολύ τα νούμερα των επόμενων ημερών. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, έχει ξεκινήσει η εκστρατεία, κυρίως για τους νέους, προκειμένου να είναι όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων, με στόχο να ανακοπεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Το δελτίο ειδήσεων του OPEN αποκάλυψε νέα πάρτι συνωστισμού, την ώρα που η χώρα μετρά καθημερινά εκατοντάδες νέα κρούσματα του φονικού ιού και η επιστροφή των εκδρομέων τρομάζει τους ειδικούς και την κυβέρνηση. Μία ακόμη ασθενής που διέμενε σε γηροκομείο έχασε τη ζωή της, ενώ, ευτυχώς, αισιόδοξα είναι τα νέα για την ανήλικη που είναι 17 ετών, η οποία αποσωληνώθηκε από τη μονάδα εντατικής του ΑΧΕΠΑ.

Την ίδια ώρα, από το Σάββατο ισχύουν περιοριστικά μέτρα και σε Λέσβο και Ζάκυνθο, ενώ παραμένει σε εκκρεμότητα το θέμα των σχολείων, καθώς ακόμα και οι ειδικοί εκφράζουν διαφορετικές απόψεις για την ημερομηνία που πρέπει να επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία. Όλα δείχνουν πως οδηγούμαστε στις 14 Σεπτεμβρίου και όχι στις 7 του ίδιου μήνα, ενώ διίστανται και απόψεις των ειδικών και για τον αριθμό των μαθητών μέσα στις τάξεις την ώρα που στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες οι μαθητές επιστρέφουν με μάσκες.

Παραμένει τριψήφιος ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως στην ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό με τα δεδομένα έως τις 29 Αυγούστου του 2020, ανακοινώθηκαν 177 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 9977, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

Τα 2033 (20.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4402 (44.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Τέλος, έχουμε 260 θανάτους συνολικά στη χώρα, 92 (35.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 93.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments