Κόσμος

Αερομαχίες ΗΠΑ – Ρωσίας: Αεροσκάφη της Μόσχας αναχαίτισαν αμερικανικά πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα

Αερομαχίες ΗΠΑ – Ρωσίας: Αεροσκάφη της Μόσχας αναχαίτισαν αμερικανικά πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα
Αερομαχίες ΗΠΑ - Ρωσίας: Πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα αεροσκάφη της Μόσχας αναχαίτισαν αμερικανικό βομβαρδιστικό, όπως καταγγέλλουν αξιωματούχοι των ΗΠΑ.

Επεισόδιο ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ συνέβη την Παρασκευή σύμφωνα με καταγγελίες της αμερικανικής πλευράς. Συγκεκριμένα μιλάνε για «μη ασφαλή και μη επαγγελματική» αναχαίτιση ενός βομβαρδιστικού τύπου B-52 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ , από δύο ρωσικά αεροσκάφη πάνω από τη Μάυρη Θάλασσα και σε διεθνή ύδατα.

Οι Ρώσοι πιλότοι διέσχισαν 100 μέτρα από τη μύτη του B-52 πολλές φορές και προκάλεσαν επίσης αναταράξεις στο B-52 περιορίζοντας την ικανότητά του να κάνει ελιγμούς, σύμφωνα με τη δήλωση, και όπως αναφέρει το Cnn.gr.

«Ενέργειες όπως αυτές αυξάνουν το δυναμικό σύγκρουσης αεροπλάνων, είναι περιττές και ασυνεπείς με την καλή αεροπλοΐα και τους διεθνείς κανόνες πτήσεων», δήλωσε ο στρατηγός Τζεφ Χάριγκιαν, διοικητής των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων στην Ευρώπη.

«Ενώ τα ρωσικά αεροσκάφη λειτουργούσαν στον διεθνή εναέριο χώρο, έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια της πτήσης των εμπλεκόμενων αεροσκαφών. Περιμένουμε από αυτά να λειτουργούν σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα που έχουν τεθεί για να διασφαλίσουν την ασφάλεια και να αποτρέψουν ατυχήματα», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Το αμερικάνικο Β-52 πέταξε πάνω από την χώρες του ΝΑΤΟ για να δείξει την αλληλεγγύη του»

Το αμερικανικό B-52 πέταξε πάνω από 30 χώρες του ΝΑΤΟ την Παρασκευή «για να δείξει την αλληλεγγύη του ΝΑΤΟ, να ενισχύσει την ετοιμότητα και να προσφέρει ευκαιρίες κατάρτισης με στόχο την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας για όλα τα συμμετέχοντα αεροσκάφη των ΗΠΑ και των συμμάχων του ΝΑΤΟ», σύμφωνα με δήλωση της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ.

Τεταμένες οι σχέσεις με Ρωσία – Άγνωστες οι προθέσεις του Τραμπ για το ΝΑΤΟ

Η επίδειξη της αμερικανικής στρατιωτικής ικανότητας ήρθε εν μέσω συνεχιζόμενων εντάσεων με τη Ρωσία και παρατεταμένων ερωτημάτων σχετικά με τη δέσμευση της διακυβέρνησης Τραμπ στη συμμαχία μετά από πρόσφατη απόφαση για μείωση των επιπέδων των αμερικανικών στρατευμάτων στην Ευρώπη.

Η δέσμευση των ΗΠΑ προς το ΝΑΤΟ αμφισβητήθηκε μετά την επανειλημμένη κριτική του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τις χώρες-μέλη για μη επίτευξη του προτεινόμενου στόχου συμμαχίας του 2% του ΑΕΠ για την άμυνα.

Ο Τραμπ έδωσε οδηγίες στο Πεντάγωνο να μειώσει ουσιαστικά τον αριθμό των αμερικανικών στρατευμάτων στη Γερμανία, επιστρέφοντας πολλούς από αυτούς πίσω στις ΗΠΑ, μια κίνηση που είπε ο Τραμπ οφείλεται στην αποτυχία του Βερολίνου να δαπανήσει το 2% του ΑΕΠ του στην άμυνα.

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments