Αθλητισμός

Τζον Τόμπσον: Θρήνος στο NCAA για τον χαμό του – Το συγκινητικό αντίο του Άϊβερσον

Τζον Τόμπσον: Θρήνος στο NCAA για τον χαμό του – Το συγκινητικό αντίο του Άϊβερσον
Τζον Τόμπσον: O «Big John» έφυγε από τη ζωή σκορπίζοντας θλίψη στους οικείους του, το NCAA και το παγκόσμιο μπάσκετ. Ήταν ο πρώτος Αφροαμερικανός προπονητής που κατέκτησε το κολεγιακό πρωτάθλημα το 1984.

Ημέρα θλίψης για το NCAA και το παγκόσμιο μπάσκετ. Σε ηλικία 78 ετών έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός κόουτς του κολεγίου Τζορτζτάουν, Τζον Τόμπσον. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η αιτία του θανάτου του. Ο «Big John», όπως ήταν γνωστός κέρδισε μια φορά τον κολεγιακό τίτλο το 1984, πήγε τρεις φορές στο Final Four στα 20 τουρνουά του NCAA που συμμετείχε με το γνωστό κολέγιο, ενώ ήταν μέλος του Hall Of Fame. Κάθισε στον πάγκο του Τζορτζτάουν από το 1972 έως το 1999.

Ο Τόμπσον είναι από τους κορυφαίους προπονητές στην ιστορία του κολεγιακού μπάσκετ, ενώ είχε «βγάλει» τέσσερις παίκτες που έγιναν Hall of Famers: τον Πάτρικ Γιούιν, τον Αλόνζο Μόουρνινγκ, τον Ντικέμπε Μπουτόμπο και τον Άλεν Άϊβερσον. Να σημειώσουμε ότι ο Γιούιν, θρύλος των Νιου Γιορκ Νικς στο NBA, είναι ο τωρινός προπονητής του Τζορτζτάουν.

Ο εκλιπών έμεινε στην ιστορία ως ο πρώτος Αφροαμερικανός προπονητής που κατέκτησε το πρωτάθλημα στο NCAA το 1984 με τους Hoyas του Πάτρικ Γιούιν απέναντι στο Χιούστον του Χακίμ Ολάζουον. Ήταν μέλος της προπονητικής ομάδας των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ το 1988, όπου οι Αμερικανοί πήραν το χάλκινο μετάλλιο. Η προπονητική του καριέρα κράτησε συνολικά από το 1966 έως το 1999. Στην τριετή του καριέρα ως παίκτης, κατέκτησε δύο πρωταθλήματα (1965, 1966) με τους Μπόστον Σέλτικς.

Το συγκινητικό αντίο του «Answer»

«Σε ευχαριστώ που μου έσωσες τη ζωή, κόουτς. Θα μου λείψεις όμως είμαι σίγουρος ότι θα μας κοιτάς από ψηλά με ένα μεγάλο χαμόγελο! Θα έδινα τα πάντα απλώς και μόνο για να μου τηλεφωνούσες ακόμα μια φορά… Για να σε άκουγα να μου έλεγες “έ, καρ…η”. Και τότε θα μιλούσαμε για όλα, εκτός από μπάσκετ», έγραψε ο Άλεν Άϊβερσον στην ανάρτησή του, η οποία συνοδεύεται από φωτογραφίες.

Δείτε την ανάρτηση του Άϊβερσον στο Twitter

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments