Αθλητισμός

Βοτανικός γήπεδο: Έρχονται οι ανακοινώσεις Μπακογιάννη – Έτοιμη η χρηματοδότηση εκατομμυρίων ευρώ

Βοτανικός γήπεδο: Έρχονται οι ανακοινώσεις Μπακογιάννη – Έτοιμη η χρηματοδότηση εκατομμυρίων ευρώ
Βοτανικός γήπεδο: Ο Δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης φαίνεται πως ετοιμάζεται να κάνει πραγματικότητα το όνειρο των φίλων του Παναθηναϊκού.

Έτοιμη φαίνεται πως είναι η χρηματοδότηση που αφορά στο γήπεδο στον Βοτανικό με τις ανακοινώσεις από τον Δήμαρχο της Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη να γίνονται πολύ σύντομα.

Με αυτόν τον τρόπο, το όνειρο των φίλων του Παναθηναϊκού γίνεται σιγά σιγά πραγματικότητα με τη δημιουργία του μεγάλου πρότζεκτ στο οποίο θα περιλαμβάνεται και κατασκευή γηπέδου μπάσκετ εκτός του υπάρχοντος Προεδρικού Διατάγματος, σύμφωνα με πληροφορίες από το sdna. Μάλιστα, οι εν λόγω ανακοινώσεις θα γίνουν μάλλον εντός του Σεπτεμβρίου. Εξάλλου, ο ίδιος ο κος Μπακογιάννης, τον περασμένο Ιούνιο, είχε εκφράσει τη δέσμευσή του σύμφωνα με την οποία έως το τέλος του καλοκαιριού, θα ήταν έτοιμος να προχωρήσει σε ανακοινώσεις για το μεγάλο εγχείρημα στον Βοτανικό.

Το καλοκαίρι μπορεί να «έκλεισε» τυπικά, αλλά οι ελπίδες του Παναθηναϊκού δεν χάθηκαν καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από τον Βασίλη Βέργη και το sdna που βασίζονται σε πηγές του Δήμου της Αθήνας, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, πιθανότατα μέσα στον Σεπτέμβριο, ο κος Μπακογιάννης θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του που θα κάνουν ευτυχισμένους τους φίλους του Παναθηναϊκού. Και αυτό γιατί θα ανακοινώσει τη δημιουργία ενός τεράστιου έργου, μιας Παναθηναϊκής Κυψέλης, στην οποία θα περιλαμβάνονται όλα όσα έχει ζητήσει το «τριφύλλι», δηλαδή ποδοσφαιρικό γήπεδο, γήπεδα – εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη αλλά και γήπεδο μπάσκετ.

Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο για την Αθήνα, η «Διπλή Ανάπλαση», το κόστος του οποίου θα ξεπερνάει τα 150 εκατομμύρια ευρώ και μπορεί να φτάσει κοντά στα 200 εκατομμύρια! Το πιο σημαντικό είναι ότι οι πηγές χρηματοδότησης έχουν βρεθεί καθώς και ότι το έργο έχει θωρακιστεί νομικά αφού η απόφαση του κου Μπακογιάννη και της ομάδας του είναι ότι δεν πρέπει να πειραχθεί το Προεδρικό Διάταγμα. Άρα είναι προφανές ότι το γήπεδο μπάσκετ θα κατασκευαστεί εκτός ΠΔ. Όπως προτάσσουν οι πηγές, «όλο το καλοκαίρι μια πολύ μεγάλη ομάδα ανθρώπων δούλεψε, και δουλεύει, εντατικά για να δέσει το πρότζεκτ. Όχι μόνο τεχνικά, πολεοδομικά αλλά και χρηματοδοτικά. Η ομάδα του κου Μπακογιάννη είναι σε συνεχή επαφή με τα αρμόδια υπουργεία».

Πάντως, ο Δήμαρχος της Αθήνας θέλει προτού ανακοινώσει οτιδήποτε να έχει δέσει το έργο 100%. «Δεν θέλει να ρισκάρει το παραμικρό. Όταν θα είναι έτοιμος, θα το πράξει. Σύντομα. Ελπίζουμε πολύ σύντομα. Χρειάζεται ελάχιστο χρόνο ακόμη για να ολοκληρώσει η ομάδα τη δουλειά της. Έχουν βρεθεί τα λεφτά για την υλοποίηση του έργου. Πρέπει όμως, να δεθεί 100% με ένα χρηματοδοτικό εργαλείο. Αυτό συμβαίνει όταν δεν υπάρχει μόνο ένα ταμείο. Όταν δηλαδή τραβάς χρήματα από πολλά ταμεία είτε ευρωπαϊκά είτε εθνικά είτε διαφόρων υπουργείων. Με δυο λόγια στη συγκεκριμένη περίπτωση θα γίνει μία μίξη χρηματοδοτικών πηγών», τονίζουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments