Ελλάδα

Ρουβίκωνας: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην πλατεία Εξαρχείων

Ρουβίκωνας: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην πλατεία Εξαρχείων
Ρουβίκωνας: Τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας έχουν καλέσει σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στην πλατεία Εξαρχείων με αφορμή του πυροβολισμούς στο ΚΒΟΞ.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου σημειώθηκαν πυροβολισμοί στην Πλατεία Εξαρχείων. Για την ακρίβεια λίγο μετά τις 3 το βράδυ ένας άγνωστος πυροβόλησε οκτώ φορές το ρολό του κοινωνικού κέντρου ΒΟΞ. Οι σφαίρες πέρασαν το ρολό και έκαναν τρύπες στα τζάμια, αλλά ευτυχώς δεν τραυμάτισαν κάποιον από τα άτομα που βρισκόντουσαν μέσα στο χώρο για την περιφρούρηση του. Η είδηση έγινε γνωστή από την καταγγελία των μελών του Ρουβίκωνα και προκάλεσε πολλά ερωτηματικά το γεγονός ότι η αστυνομία, που βρίσκεται παντού στα Εξάρχεια, δεν είχα καταλάβει κάτι.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα ισχυρίστηκαν ότι πίσω από αυτή την ενέργεια κρύβονται οι μαφίες ναρκωτικών που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή. Μπορεί η αστυνομία να διατυμπανίζει ότι “καθάρισε” τα Εξάρχεια από τα ναρκωτικά, ωστόσο όσοι γνωρίζουν την περιοχή ξέρουν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Μερικές μέρες αργότερα τα μέλη του Ρουβίκωνα σε συνεργασία με άλλες ομάδες του αναρχικού χώρου, αλλά και με τη στήριξη των κατοίκων της περιοχής διοργανώνουν συγκέντρωση στην πλατεία κατά των ναρκωτικών.

Το κάλεσμα του Ρουβίκωνα

«Για άλλη μια φορά το κοινωνικό κέντρο Κ*ΒΟΞ βρίσκεται στο στόχαστρο αντικοινωνικών δυνάμεων. Λίγο πριν τις 3.00 το πρωί, το Σάββατο 29/8 άγνωστος έριξε 8 πυροβολισμούς εναντίον του. Τα βλήματα διαπέρασαν τα ρολά, τα τζάμια και καρφώθηκαν στο εσωτερικού του χώρου. Εκείνη την στιγμή αρκετός κόσμος ήταν μέσα και κατά τύχη δεν είχαμε τραυματισμό. Ο άγνωστος εξαφανίστηκε αμέσως μετά», γράφει ο Ρουβίκωνας στο σχετικό κάλεσμα όπου επισημαίνει ακόμα πως:

«Η κατάσταση στα Εξάρχεια είναι από πάντα ρευστή με αντίθετες δυνάμεις να συνυπάρχουν και να συγκρούονται. Όλα αυτά έχουν περιγραφεί με λεπτομέρειες εδώ και δεκαετίες στα κείμενα όσων αγωνίζονται από την πλευρά της κοινωνικής βάσης για να παραμείνει αυτή η ιστορική περιοχή κέντρο των κινημάτων, της δημιουργίας, των αγώνων, να παραμείνει μια εδαφικοποιημένη κοινότητα που θα γεννάει το νέο και θα καταπολεμεί ότι παραπάνω μπορεί από την αθλιότητα του παλιού κόσμου».

«Την Τρίτη 1η Σεπτέμβρη, στις 19:00 καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στην πλατεία Εξαρχείων. Ο χαρακτήρας της δεν είναι η καταγγελία των ναρκομαφιών, ή της επίθεσης που δεχτήκαμε. Υψώνουμε μια φωνή αλληλεγγύης σε όσους ζουν, εργάζονται και αγωνίζονται στα Εξάρχεια και υψώνουμε και μια φωνή οργής προς το κράτος και την δυστοπία που προσπαθεί να επιβάλει και εκεί και παντού. Στις δύσκολες μέρες που έρχονται τα μέτωπα θα είναι πολλά και σκοπεύουμε να είμαστε σε όλα. Με μόνο σκοπό την κοινωνική απελευθέρωση», καταλήγει το κάλεσμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments